Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

400.000 Nederlanders doen belastingaangifte op eerste dag

02-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
belastingdienst aankeiler home 930 x 520
Op de eerste dag dat het kon, hebben donderdag meer dan 400.000 Nederlanders hun belastingaangifte gedaan. Nooit eerder registreerde de Belastingdienst op 1 maart zo veel aangiftes. Vorig jaar waren het er volgens het ministerie van Financiën tussen de 300.000 en 320.000.

Aangifte doen kan tot 1 mei

,,1 maart is altijd een dag waarop veel mensen hun aangifte indienen'', aldus een woordvoerder. ,,Ook op de laatste dagen van maart en april voldoen veel Nederlanders aan hun verplichting voor de inkomstenbelasting.'' Aangifte doen kan tot 1 mei. Wie voor 1 april aangifte doet, krijgt uiterlijk 1 juli te horen of ze geld terugkrijgen of moeten betalen.

Tevredenheid over voor ingevulde gegevens

Ruim vier van de vijf (83 procent) belastingplichtigen vinden het fijn dat veel gegevens voor particulieren al door de fiscus zijn ingevuld. Mede daardoor is ruim de helft van de belastingplichtigen (57 procent) binnen een uur klaar met de aangifte.
De computerservers waren op de eerste dag berekend op de grote toestroom. ,,De systemen hebben goed gedraaid en mensen hebben zonder storingen hun aangifte kunnen doen'', aldus directeur Particulieren Eline Spros vrijdag. Dit jaar kregen 7,9 miljoen mensen een uitnodiging om aangifte te doen: 6,7 miljoen particulieren en 1,2 miljoen ondernemers. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!