Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

4 miljoen huishoudens met slimme energiemeter

20-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
184 keer bekeken
  •  
stopcontact stekkerdoos elektriciteit stroom 930 x 520
In totaal heeft nu 54 procent van de huishoudens een slimme meter. Dat is een vijfde meer dan vorig jaar. Het gaat om ongeveer 4 miljoen huishoudens, meldt onderzoeksbureau Multiscope in zijn Smart Home Monitor.

Half miljoen huishoudens weigert slimme meter

Een half miljoen huishoudens weigerden de slimme meter, die via internet de standen doorgeeft aan het energiebedrijf. Weigeraars van een slimme meter geven het vaakst aan dat ze geen toegevoegde waarde zien of de slimme meter onbetrouwbaar vinden. Ook het gebruikmaken van de salderingsregeling voor zonnepanelen wordt vaak genoemd. Minder dan een op de tien weigeraars vindt privacy de belangrijkste redenen om van de slimme meter af te zien.

Kwart houdt verbruik bij

Consumenten die wel een slimme meter hebben, houden hun eigen energieverbruik maar in een kwart van de gevallen in de gaten via een slimme app. Dat zijn vrijwel allemaal apps van energiebedrijven, waarbij die van Eneco het populairst is. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!