Kassa

35.000 mensen willen behoud strippenkaart

03-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
strippenkaarten_01.jpg
Ruim 35.000 mensen hebben een petitie ondertekend voor het behoud van de strippenkaart naast de OV-chipkaart. De petitie wordt woensdag overhandigd aan de Tweede Kamer die dan debatteert over de OV-kaart. Dat heeft een woordvoerster van Omroep Max, een van de initiatiefnemers van de petitie-actie dinsdagavond gezegd.
De actie is mede opgezet door reizigersorganisatie Rover, de Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad en de koepel van ouderenorganisaties CSO. Aanleiding is de complete afschaffing van de strippenkaart in Rotterdam op 11 februari. De protesterende partijen willen dat de problemen die er in hun ogen nog zijn met de OV-chipkaart eerst worden opgelost.
,,Met name ouderen en mensen met fysieke beperkingen ondervinden veel problemen met de kaart en de klachten die bij de samenwerkende partijen binnenkomen zijn dan ook enorm'', aldus de initiatiefnemers. De klachten gaan over het beperkte aantal oplaadpunten, fouten bij het afschrijven van reistegoeden en de slechte informatievoorziening.
Bijna 33.000 mensen tekenden de petitie online op de site strippenkaartmoetblijven.nl. Anderen tekenden op papier. ANP.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!