Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

300.000 ouders krijgen extra compensatie voor kinderopvang

30-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
147 keer bekeken
  •  
kinderopvang kind tekenen 1127

Tijdens de verschillende sluitingen van de kinderopvang tijdens de coronacrisis, kregen ouders een compensatie voor teveel betaalde bijdrage. Toch blijkt een groep van 300.000 ouders niet genoeg gecompenseerd en krijgt daarom meer geld terug. 

Tijdens de coronacrisis moest de kinderopvang diverse keren worden gesloten: van maart tot mei en later van half december tot begin januari 2021. Daarbij bleef de buitenschoolse opvang zelfs langer dicht. 

Noodopvang

Ouders bleven in die tijd de eigen bijdrage doorbetalen, zodat er genoeg middelen overbleef om noodopvang te bieden aan kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Daarvoor werden ouders uiteindelijk financieel gecompenseerd.

Regeling wordt uitgewerkt

Een groep van bijna 300.000 ouders krijgt alsnog enkele tientallen tot zelfs meer dan honderd euro terug als compensatie. De exacte regeling wordt nog uitgewerkt. De vorige regeling was in hoog tempo ontwikkeld en was simpel in de uitvoering. Daardoor kreeg niet elke ouder waar hij recht op had. Dit beschrijft demissionair staatssecretaris van sociale zaken, Dennis Wiersma in een brief aan de Tweede Kamer. 

“Grosso modo”

Volgens Wiersma zal bij de nieuwe regeling ervoor gezorgd worden dat de ouders in kwestie een tegemoetkoming ontvangen die – bij ruwe schatting – gelijk is aan de betaalde bijdrage. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!