Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

28ste editie Oerol van start

12-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
333206.jpg
De komende tien dagen is het eiland Terschelling in de ban van de 28ste editie van het culturele festival Oerol. Zo'n 150 voorstellingen, muziekoptredens en straattheateracts zullen van 12 tot en met 22 juni te zien zijn op uiteenlopende en verrassende locaties op het eiland. Staatssecretaris Frans Timmermans voor Internationaal Cultuurbeleid opent vrijdagavond officieel het evenement.
Het thema van het Oerolfestival 'Het gras tussen de planken' verwijst naar de directe schakel tussen de natuur en cultuur. Op het eiland rijden tijdens het festival tuktuks en elektrische voertuigen rond. Met behulp van deze duurzame vervoermiddelen probeert Oerol het verband te leggen met de natuur.
De organisatie van het festival verwacht zo'n 55.000 bezoekers. ,,Dat is een vast aantal ondertussen. Het eiland is te klein voor nog meer bezoekers'', aldus een woordvoerster. In totaal zijn er 800 mensen op het eiland die aan het festival meewerken.
Dertig nationale en internationale voorstellingen zullen voor het eerst te zien zijn op het festival. ,,Een aantal voorstellingen daarvan komt uit een theaterwerkplaats die hier op het eiland is. Sinds maart zijn mensen daar, onder begeleiding van professionele theatermakers, aan het werk.''
Bezoekers die met de trein reizen, worden op het station in Leeuwarden alvast in Oerolsferen gebracht. ,,De Nederlandse Spoorwegen hebben een welkomsact in petto.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!