Kassa

23 aanhoudingen om oplichting via Marktplaats

27-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
marktplaats-930x520
De politie heeft in Limburg de afgelopen tijd in totaal 23 mensen aangehouden die worden verdacht van oplichting via Marktplaats. In 2016 en vorig jaar werden onder meer telefoons, laptops en computerspellen te koop aangeboden die na betaling nooit werden geleverd. Hoofdverdachte is een man van 25 uit Venlo.

'Ruim ton voor daders'

De oplichtingspraktijken leverden de daders ruim 100.000 euro op. De politie heeft in samenwerking met de website ruim tweehonderd aangiftes bekeken. In de advertenties op Marktplaats werd gebruik gemaakt van valse identiteiten. De andere verdachten zijn zogenoemde katvangers, mensen die hun bankrekening ter beschikking stelden om geld van nietsvermoedende klanten te incasseren. Ze zijn allemaal vrijgelaten maar nog wel verdachten in de zaak. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

kareuter
kareuter25 apr. 2018 - 13:00

Het lijkt al een poos wel of heel Nederland vol zit met oplichters en dan bedoel ik niet alleen particulieren bij o.a. marktplaats maar ook banken, verzekeraars etc. Woekerpolissen bij zichzelf zogenaamd respecterende instellingen zoals Aegon, N.N. en wat te denken van de staatsloterij met al hun gekronkel en gauw fuseren etc. Wat er in Nederland ontbreekt is een heel strenge wetgeving t.a.v. oplichting en andere misdrijven. Pas nog gelezen dat je voor een plofkraak 12 maanden krijgt, maak daar nou eens 12 jaar van en dan eens zien wie dat nog gaat doen met zo een risico.Wat te denken van de gluiperds bij bijvoorbeeld Aegon met hun woekerpolissen en hun reclame op de media "Eerlijk met Aegon" De directie en meer horen in de gevangenis. Zware straffen voor dat soort praktijken zorgen er voor dat mensen met de intentie tot oplichten het wel uit hun hoofd laten.Criminelen die in herhaling vallen: 5 tot 20 jaar in een Russisch werkkamp, dat kan als je het Nederlands grondgebied maakt net als een ambassade.Dat slappe Nederlandse rechtssysteem mag wel eens flink onder het mes.  

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!