Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

20e editie Lowlands begint

17-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lowlandslogo360210.png
Ruim 55.000 muziekliefhebbers maken zich op voor de 20e editie van het 3-daagse festival Lowlands. Van vrijdagmiddag tot en met zondagavond staat evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen bol van de bands. Maar ook theater, film, dans en zelfs politiek en wetenschap spelen een rol.
De Nederlandse band Go Back to The Zoo opent de jubileumeditie van het populaire festival vrijdag om 13.30 uur. Daarna staan onder meer Ed Sheeran, Bloc Party en The Black Keys op het programma. Op de tweede festivaldag treden onder meer Kasabian, Triggerfinger en Skrillex op. Zondag betreden onder meer Moss, The Kyteman Orchestra en The XX één van de 11 podia op het terrein. De Amerikaanse rockband Foo Fighters sluit zondagavond af op het hoofdpodium. Zondagochtend grijpen politici de kans om in de aanloop naar de verkiezingen nog wat stemmen te winnen. Onder de noemer LLowgenda: Politiek Circus gaan Diederik Samsom (PvdA), Alexander Pechtold (D66), Jolande Sap (GroenLinks), Halbe Zijlstra (VVD), Sharon Gesthuizenen (SP) en Mona Keijzer (CDA) in debat met het Lowlandspubliek. De 55.000 toegangskaarten voor het festival waren dit jaar binnen 2 uur uitverkocht.
ANP

Meer over:

lowlands, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!