Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

2010: massale overstap naar de smartphone

24-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphone_samsung_06.jpg
Dit jaar zullen meer dan 2 miljoen smartphones zijn aangeschaft, waardoor Nederland aan het eind van het jaar 3,3 miljoen smartphonegebruikers telt. In totaal zullen in 2010 5,8 miljoen nieuwe mobieltjes over de toonbank zijn gegaan. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau GfK Retail & Technology die vrijdag zijn gepubliceerd.
Mensen zijn dit jaar massaal overgestapt op de smartphone, ze voeren dan ook de lijst aan van grootste omzetmakers voor de decembermaand. Volgens GfK sluit meer dan de helft van de mensen daarbij inmiddels een abonnement af waarmee ze ook direct online kunnen.
De draagbare mediaspeler heeft zich inmiddels ook de Nederlandse huishoudens ingewerkt. Dit jaar worden nog eens 1,5 miljoen van dit soort apparaten verkocht. E-readers en tablets, die pas een paar maanden te koop zijn in Nederland, staan nu al op de derde plaats van de hardlopers. Meer dan 350.000 Nederlanders hebben inmiddels een iPad of andere tabletcomputer of e-reader. ,,Ze tellen daar gemiddeld 500 euro voor neer'', aldus GfK.
De al bijna ouderwetse laptop is nog altijd goed voor een vierde plek.
Lcd-tv's, die de top 5 afsluiten, krijgen dit jaar steun van nieuwe technieken via de televisie zoals 3D. Dat leidt tot een verkooprecord voor dit jaar van twee miljoen verkochte toestellen. De gemiddelde prijs van een lcd-tv is 580 euro. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!