Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

2000 patiënten in Lelystad zonder huisarts

11-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huisartsenpraktijk930x520
Ruim 2000 patiënten in Lelystad zitten zonder huisarts. Ze krijgen volgens Omroep Flevoland geen contact met hun arts en de vervanger die geregeld zou zijn weet van niets. Als patiënten proberen zich in te schrijven bij een andere huisarts worden zij geweigerd omdat ze hun medisch dossier niet kunnen overhandigen.
Antwoordapparaat
Patiënten stuiten op een antwoordapparaat waarop te horen is dat de arts gaat stoppen. De huisarts van 't Hart Medisch Centrum beweert tegenover Omroep Flevoland dat zijn vervanger wel degelijk werkt en dat zijn praktijk per 1 september wordt overgenomen door een andere arts.
Boete
De Lelystadse arts lag al eerder onder vuur. Hij had zijn declaraties en administratie niet op orde. Hij kreeg een boete van 100.000 euro van de Nederlandse Zorgautoriteit. Het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle wil hem schrappen uit het BIG-register. De arts is daartegen in beroep gegaan.
Bron: Omroep Flevoland/ANP

Meer over:

huisarts, patienten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!