Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS maakt 200 gratis watertappunten op stations

05-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
Amsterdam Centraal Station trein 930x520
Treinreizigers kunnen vanaf volgend jaar op tweehonderd NS-stations gratis drinkwater krijgen. Daarvoor gaat de NS tappunten aanleggen. Voor eind 2019 komt 90 procent van alle treinreizigers in Nederland op zijn of haar reis langs een watertappunt. NS investeert ruim 3 miljoen euro.
President-directeur Roger van Boxtel zegt wel te rekenen op steun van gemeenten en drinkwaterbedrijven bij de aanleg. Het eerste tappunt komt nog voor het einde van deze maand op het voorplein van station Alkmaar te staan.

Zwerfafval verminderen

Met dit initiatief wil NS bijdragen aan het verminderen van zwerfafval. Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen van NS: ,,Wij merken dat de vraag naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen toeneemt. Als we hierdoor minder flesjes water verkopen op het station, dan is dat zo. Het faciliteren van een gezonde en duurzame levensstijl vinden wij belangrijker.''

Alle stations

Uiteindelijk wil NS op alle ruim vierhonderd stations in Nederland gratis drinkwatertappunten aanleggen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!