Kassa

20 procent sollicitanten ervaart discriminatie op leeftijd

17-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
Motivatiebrief brief laptop schrijven pen sollicitatie

Een op de vijf werknemers in Nederland geeft aan weleens op leeftijd te zijn gediscrimineerd tijdens het solliciteren. 1130 werkende Nederlanders werden in opdracht van uitzendbureau Unique ondervraagd over discriminatie op basis van persoonsgegevens in een cv of sollicitatiebrief, meldt Trouw.

Niet alleen op basis van leeftijd, maar ook wegens etniciteit, woonplaats en geslacht ervaren werknemers discriminatie. Van alle ondervraagden had ruim een kwart het idee op een of meer van die gegevens te zijn afgewezen door een werkgever. Een ruime meerderheid van de ondervraagden denkt dat leeftijd de doorslaggevende rol speelt bij de vraag of een sollicitant wel of niet op gesprek mag komen.

Bron: Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

richardvans
richardvans17 jun. 2020 - 11:54

GAMMA doet ook aan leeftijdsdiscriminatie!!!!!!Als je via internet solliciteeerd is de laatste vraag :WAT IS UW GEBOORTEDATUM ? (een apart item vanhet computerprogramma)Ik solliciteerde op zondag 7/6 om 18:37 en kreeg op maandag8/6 om 07:30 (werkt de HR afdeling al zo vroeg ?) een standaard afwijzing.Mijn leeftijd is 61 jaar maar ondervind leeftijdsdiscriminatie al vanaf mijn 54e.Richard van Schubert

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!