Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

20.000 nieuwe gadgets

09-01-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4396699.jpg
Meer dan 20.000 nieuwe producten zijn deze week te zien op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Voor kleine en grote portemonnees. Hier volgt een overzicht van enkele opvallende introducties.
Lichtgewicht:
Sony-topman Howard Stringer toverde 'm uit de binnenzak van zijn colbert: een notebook met een gewicht van slechts 635 gram en een beelddiagonaal van 8 inch.
Sony reageert met deze Vaio P op de sterke opkomst van netbooks, minicomputers die vooral voor de internetgeneratie zijn gemaakt. De Japanse elektronicagigant wil niet van een netbook spreken. Daarvoor zou de computer te veel mogelijkheden hebben (harde schijf van 60 GB, Windows Vista, GPS).
De prijs is echter ook een stuk hoger, beginnend vanaf 899 dollar, terwijl een netbook van Asus of Acer al voor ruim 300 euro is te krijgen. De nieuwste Vaio komt voorlopig niet op de Nederlandse markt.
Dun, dunner, dunst:
Samsung houdt van slank. Het Zuid-Koreaanse concern toont in Las Vegas de dunste televisie én de dunste Blu-rayspeler. De tv is slechts 6,5 millimeter dik, waarmee het 'record' van Philips (8 millimeter) is afgesnoept. Net als bij Philips gaat het echter om een prototype. De dunste lcd-tv die echt op de markt is, komt van Sony (9,9 millimeter).
De Blu-ray-speler BD-P4600 van Samsung is maar 3,9 centimeter dik en kan door zijn fraaie design aan de muur worden bevestigd. Het schijfje past er aan de zijkant net in. De speler, die in het voorjaar in de winkels ligt, heeft ook een internetconnectie. Prijs nog niet bekend.
Mjn naam is GD910:
Iets bijzonders voor om de pols: een horloge dat tegelijkertijd ook een telefoon is. Weegt slechts 84 gram, met een touchscreen. Geschikt voor snel dataverkeer (zelfs HSDPA) en met Bluetooth. ,,Dit soort horloges was je gewend om in films van 007 te zien'', zei technologiedirecteur Woo Hyun Paik van het Zuid-Koreaanse concern bij de introductie van het nieuwe speeltje.
Het horloge - oeps, de telefoon GD910 - komt later dit jaar op de markt. Prijs: onbekend.
Het kleine grut:
Fabrikanten willen graag een graantje meepikken van de opmars van spelcomputers in de huiskamer. Tv-fabrikanten promoten bijvoorbeeld driedimensionaal gamen. Kleinere ondernemingen verzinnen bankstellen waar extra geluid uit komt (Pyramat) of een klein podium van 99 dollar om de belevenis van muziekspellen te vergroten (Xrocker).
Ook leuk klein spul: een computermuis in de vorm van een Mustang of een Dodge Charger (Road Mice, 45 dollar), een magnetische inductiemat voor het opladen van mobiele telefoons en laptops (Powermat, 100 dollar), een 3D-webcam (Minoru, 89 dollar) en, ouderwets, een opwindbare radio voor noodgevallen (FR150 Microlink, 30 dollar).
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!