Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

19.000 kilo afval opgeruimd op de stranden

15-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plastic tas afval 930x520
De jaarlijkse schoonmaakactie op de Noordzeekust heeft dit keer ruim 19.000 kilo afval opgeleverd. De rommel werd in twee weken tijd verzameld door zo'n 2300 deelnemers, meldde Stichting De Noordzee zondag.
Flessenpost
De meeste troep is afkomstig uit de maritieme sector, maar er zijn ook opvallende vondsten gedaan, aldus de stichting. Zo stuitten de vrijwilligers op flessenpost uit Engeland, een wc-bril, een koeienhuid, een Zwitsers zakmes, een bh en een wervel van een volwassen bruinvis.
Hoger
De totale hoeveelheid verwijderd afval van de Boskalis Beach Cleanup Tour is aanzienlijk hoger dan tijdens de editie van vorig jaar, toen de 'vangst' op 11.555 kilo uitkwam. Hierbij spelen vooral de weersomstandigheden een rol, want uit een onlangs gepubliceerd rapport van de stichting blijkt dat de hoeveelheid rommel in zee gelijk blijft.
,,Vrijwel iedereen is het erover eens dat afval niet op het strand en in zee thuishoort. We moeten deze gedachte alleen nog verder weten om te zetten in verandering van gedrag zodat dit soort opruimacties in de toekomst hopelijk niet meer nodig zijn'', zei directeur Floris van Hest van de Stichting De Noordzee al een aantal dagen terug.
Vrijwilligers
De opruimactie werd dit jaar voor de vierde keer gehouden. Sinds de eerste editie in 2013 is er dankzij de hulp van 6335 vrijwilligers in totaal meer dan 57.000 kilo afval van de Nederlandse stranden gehaald. ANP

Meer over:

boskalis, strand, afval
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!