Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

1,8 miljoen Nederlanders op kerstvakantie

16-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kerstmarkt_01.jpg
Ongeveer 1,8 miljoen Nederlanders gaan dit jaar op vakantie rond de kerstperiode. Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar, verwacht NBTC Holland Marketing.
Eigen land
Vergeleken met vorig jaar vieren iets meer Nederlanders kerstvakantie in eigen land: zo’n 900.000. Dat zijn er 50.000 meer dan een jaar eerder. Het aantal vakanties naar het buitenland daalt met zo’n 50.000 tot eveneens 900.000. De kerstvakantie vindt dit jaar in alle regio’s plaats van 21 december 2013 tot en met 5 januari 2014.
Populaire vakantieperiode
Ondanks de economische crisis blijft de kerst een populaire periode om er tussenuit te gaan. De eerste week, rond Kerstmis, wint iets aan populariteit, zegt het toerismebureau. ,,Kerst valt gunstig, op woensdag en donderdag, en daardoor trekken iets meer Nederlanders er rond de kerst op uit in eigen land.'' Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiehuisje of -bungalow. Ongeveer een kwart van de Nederlanders kiest voor een hotelvakantie.
Duitsland
Duitsland blijft de populairste bestemming voor een buitenlandse vakantie. Ongeveer een kwart gaat naar onze oosterburen. Daarnaast zijn Oostenrijk, België en Frankrijk in trek voor een buitenlandse kerstvakantie.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!