Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

18-jarige opgepakt voor DDoS-aanvallen

05-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hacker cybercrime 930x520
Een achttienjarige man uit het Brabantse Oosterhout is afgelopen donderdag opgepakt voor een DDoS-aanval waarmee de website van de Belastingdienst vorige week werd platgelegd. Hij wordt ook verdacht van aanvallen op internetsite Tweakers en provider Tweak. In september zou hij de Bunq bank hebben aangevallen, aldus de politie maandag.

Onduidelijkheid over aanvallen banken

Het is nog niet duidelijk of de Oosterhouter ook verantwoordelijk is voor de recente DDoS-aanvallen op de ING Bank, de Rabobank, ABN AMRO, SNS Bank, ASN Bank en DigiD. Onderzoek moet ook duidelijk maken of hij de sites in zijn eentje aanviel, of samen met anderen.
De computer van de man is in beslag genomen. Hij moet dinsdag voorkomen. Dan beslist de rechter-commissaris of hij langer vast blijft zitten. Bij een DDoS-aanval wordt een server bestookt met grote hoeveelheden dataverkeer. Daardoor wordt een website moeilijk bereikbaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!