Kassa

'172.000 extra mensen last van geluidshinder'

  •  
27-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schiphol 930x520
Door de nieuwbouwplannen rondom Schiphol krijgen zo'n 172.000 meer mensen last van geluidshinder en (ultra)fijnstof. Daarvoor waarschuwt de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland op basis van een eigen inventarisatie van de laatste woningbouwcijfers.
Gemeenten willen de komende jaren in totaal 79.000 nieuwe woningen bouwen binnen een bepaalde straal rondom Schiphol. ,,Deze woningbouwcijfers laten zien dat het onverantwoord is Schiphol te laten groeien. Door de fikse uitbreiding van de woningbouw onder de aanvliegroutes van Schiphol ontstaat een grote toename van bewoners die geluidsoverlast gaan ervaren'', stelt de milieuorganisatie. Volgens de federatie zullen ruim 14.000 van de nieuwe bewoners ,,ernstige geluidshinder'' ondervinden.
Geluidshinder en fijnstof hebben gevolgen voor de gezondheid, zoals slaapklachten en klachten aan de luchtwegen. ANP

Meer over:

schiphol
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Grunn1
Grunn127 jul. 2018 - 11:59

Dus als ik het goed lees gaat men nieuwe woningen rondom Schiphol bouwen terwijl deze nieuwe mensen last gaan krijgen van geluid en fijnstoflobby van Schiphol. Dus weer een hele hoop klagers erbij terwijl ze weten waar ze gaan wonen, hoe dom kun je zijn. Bouw er dan niet!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!