Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

15.000 huizen verkocht in mei

02-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis2_47.jpg
De positieve ontwikkelingen op de huizenmarkt zijn in mei onverminderd zichtbaar. Er werden 15.000 woningverkopen gerealiseerd. Fors meer dan dezelfde maand vorig jaar en slechts 2000 verkopen minder dan de altijd populaire maand april. Het aantal bezichtigingen lag met 180.000 zelfs 20 procent hoger dan een maand eerder. Ten opzichte van vorig jaar een stijging van ruim 150%. Dit blijkt uit de woningmarktindicator van Makelaarsland.
Ontwikkelen
In 2014 zien we een aanhoudende positieve lijn in het aantal huizenverkopen. Deze trend is al vanaf 2013 zichtbaar en het lijkt erop dat de huizenmarkt zich steeds beter gaat ontwikkelen gezien het groeiend aantal bezichtigingen.
Vruchten plukken
Jeroen Stoop van Makelaarsland: "Wij merken dat woningzoekers die het nieuwe woningaanbod dagelijks in de gaten houden nu direct actie ondernemen en de vruchten plukken van de gunstige situatie op de huizenmarkt. De rente is bijzonder laag en de prijzen zijn in grote delen van het land flink gedaald en nu gestabiliseerd.
Verstandig
Het komt steeds vaker voor dat populaire huizen weer binnen enkele weken verkocht zijn, waardoor woningzoekers met een afwachtende houding naast het net vissen. Verkopers doen er overigens wel verstandig aan om niet met een te optimistische vraagprijs de markt op te gaan. Het aanbod is op dit moment nog steeds groter dan de vraag."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!