Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

"12.000 bakfietsers melden zich voor claim tegen Babboe"

03-04-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1447 keer bekeken
  •  
babboe_bakfiets_1127

Een bakfiets van Babboe

© W. Bulach (via Wikimedia Commons)

Meer dan 12.000 gedupeerde eigenaren van een Babboe-bakfiets hebben zich gemeld bij een claimsite van advocatenkantoor Birkway, meldt het kantoor zelf. Birkway onderzoekt de mogelijkheden voor compensatie voor de gedupeerde bakfietsers.

Babboe roept 22.000 bakfietsen terug om veiligheidsrisico's. Het gaat om een derde van alle bakfietsen. De eerste modellen worden in Nederland en Duitsland medio april opgehaald.

AdvocatenkantoorBirkway ziet dit bericht van Babboe als een "enorme bekentenis". "De bekentenis dat alle genoemde fietsen ook echt een veiligheidsrisico hebben, is ook meteen het enige duidelijke aan het bericht, want het roept verder behoorlijk wat vragen op."

Fietsfabrikant Babboe raakte in opspraak omdat verschillende bakfietsmodellen onveilig bleken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert daarom een strafrechtelijk onderzoek uit naar Babboe.

Reactie Babboe: "Terugroepactie vergt tijd"

“Het grootste deel van onze klanten kan na een controle en reparatie weer de weg op", zegt Gerard Feenema, directeur van Babboe. Hij tekent aan dat de uitvoering van de terugroepactie veel tijd zal vergen. "Wij begrijpen dat dit vervelend is voor onze klanten, en hebben dan ook ons best gedaan een passende oplossing te vinden en ze te compenseren. De komende periode worden de technische dossiers door de NVWA afgerond. Ons doel is om iedereen weer veilig de weg op te krijgen.”

Nieuwe bakfietsen

Alle eigenaren van een Babboe-bakfiets van vijf jaar of jonger die binnen de terugroepactie valt, krijgen na het ophalen van hun huidige bakfiets een nieuwe bakfiets. Omdat de gebruikers hun bakfiets lang niet hebben kunnen gebruiken, krijgen zij volgens fabrikant Babboe "een hoogwaardiger bakfiets aangeboden."

Voor alle eigenaren van een Babboe-bakfiets die binnen de terugroepactie valt, maar die ouder is dan vijf jaar, geldt dat rekening wordt gehouden met de dagwaarde. Die kan worden gebruikt bij de aanschaf van een nieuwe bakfiets.

Uiterlijk woensdag 10 april is de speciaal ingerichte website www.controleerjebakfiets.nl voor de terugroepactie te raadplegen.

Bronnen: ANP/Babboe

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!