Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

12 procent kleine corporaties verwacht fusie

28-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huurwoningen_17.jpg
12 procent van de kleine en middelgrote woningcorporaties denkt de komende jaren te moeten fuseren met een andere woningbouwvereniging. Ruim 50 procent gaat samenwerken met andere corporaties. Anders verwachten zij het hoofd niet boven water te kunnen houden.
Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek onder 76 van deze corporaties. Het werd uitgevoerd in opdracht van MKW, het netwerk van kleine en middelgrote woningbouwverenigingen. Dat is weer onderdeel is van branchevereniging Aedes.
De corporaties geven aan met de nodige problemen te kampen. Zo heeft het kabinet een heffing aangekondigd om de huurtoeslag van te financieren. Die gaat de woningbouwverenigingen jaarlijks in totaal 650 miljoen euro kosten. Verder kampen ze met de gevolgen van de kredietcrisis.
Naast fuseren en samenwerken zijn er ook andere manieren waarop de kleine en middelgrote corporaties denken deze problemen aan te kunnen. Ruim 70 procent zegt de eigen strategie en het beleid te zullen herijken. Ongeveer 40 procent geeft aan de eigen medewerkers te zullen professionaliseren.
Bij Aedes zijn ongeveer 460 (kleine en grote) woningcorporaties aangesloten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!