Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA

#IkRedHetNietMeer: Wil jij jouw verhaal delen? Of wil je graag hulp bieden?
Kassa

1044 huiseigenaren houden huurhuis woningcorporatie bezet

27-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
840 keer bekeken
  •  
huizenprijzen huis koopwoning 1127

Ruim duizend mensen die staan ingeschreven op het adres van een corporatiewoning hebben tegelijk meerdere huizen (deels) op hun naam staan. Het gaat om zeker 1055 mensen die samen 3344 huizen bezitten, stelt NRC na onderzoek van Kadaster.

Het Kadaster zocht uit welke huiseigenaren twee of meer koopwoningen op hun naam hebben staan en er niet wonen. Van de ruim duizend mensen die meerdere huizen in bezit hebben én een corporatiewoning huren, hebben er 88 meer dan vijf woningen in bezit en 24 zelfs meer dan tien woningen.

Corporatie onaangenaam verrast om huiseigenaren die huurwoning bezet houden

Corporatiekoepel Aedes is "onaangenaam verrast" door de cijfers en noemt de situatie onwenselijk. "Gezien de grote woningnood en de lange wachtlijsten is het onverteerbaar dat mensen met een kleine beurs lang moeten wachten op een geschikte huurwoning, terwijl mensen die meerdere koophuizen in hun bezit hebben en dus elders kunnen wonen, de geschikte huurwoning bezet houden."

Bij de Amsterdamse corporatie Eigen Haard bezitten 45 huurders 219 woningen. De corporatie komt de constructies regelmatig tegen en heeft in 2020 zo’n vijftien huurcontracten beëindigd, bijvoorbeeld als een persoon in de koopwoning woont en de huurwoning onderverhuurt.

Bron: NRC

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz27 jan. 2021 - 19:33

Dan heb je ook nog het nadeel dat pariculiere huurhuizen helemaal geen Piek hebben van wat deze maximaal mogen kosten. een Huurbaas kan gemakkelijk voor 3x de norm het huis verhuren, indien deze in een Populaire omgeving staat

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!