Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'100.000 banen erbij in 2014 is mogelijk'

10-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werkloos_11.jpg
Een vermindering van de lastendruk voor bedrijven van 8 miljard euro gecombineerd met een investeringsimpuls van 6 miljard zou op korte termijn 100.000 mensen aan het werk kunnen helpen. Dat stelt onderzoeksbureau Panteia in een maandag aan het kabinet aangeboden maatregelenpakket.
Midden-en kleinbedrijf
Het bureau heeft onderzoek gedaan hoe de overheid de werkgelegenheid weer kan laten toenemen. Hiervoor zouden in de ogen van Panteia vooral maatregelen genomen moeten worden die het midden- en kleinbedrijf een oppeper geven. Dat is de banenmotor van de Nederlandse economie, stellen de onderzoekers.
Besparen op administratiekosten
De overheid zou deze ondernemers bijvoorbeeld kunnen helpen door hen toe te staan voortaan elektronisch hun zaken met de overheid af te handelen. Daardoor zouden de bedrijven flink kunnen besparen op administratiekosten.
220.000 arbeidsplaatsen
Op de lange termijn moeten de voorstellen van Panteia een structurele toename van 220.000 arbeidsplaatsen mogelijk maken. ,,De maatregelen moeten dan wel gezamenlijk geëffectueerd worden om op korte termijn resultaat te kunnen boeken'', aldus de onderzoekers, die benadrukken dat het pakket neutraal uitpakt voor het financieringstekort van de overheid. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!