Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

10 van 11 ziekenhuisregio's schenden maximaal aanvaardbare wachttijd

07-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
496 keer bekeken
  •  
Ziekenhuis document dossier

In de meeste ziekenhuizen lopen de wachttijden voor behandelingen nog altijd op, terwijl vele patiënten die wachten op door corona uitgestelde zorg is beloofd dat ze sneller geholpen zouden worden. De meeste behandelingen laten echter juist langer op zich wachten, blijkt uit onderzoek van het AD.

Het AD bekeek actuele gegevens van wachttijden in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Deze informatie moet sinds 1 augustus elke twee weken openbaar worden gemaakt. Zeven van de elf ziekenhuisregio's in Nederland bleken op 10 augustus al de afgesproken normen te overtreden. Op dit moment overschrijden zelfs tien van de elf regio's de maximaal aanvaardbare wachttijden.

Aanvaardbare wachttijden ziekenhuiszorg

Binnen vier weken moeten patiënten terecht kunnen voor een eerste gesprek met een medisch specialist. Daarna mag er maximaal zeven weken zitten tussen de indicatie voor een behandeling en het tijdstip waarop de behandeling plaatsvindt bij de medisch specialist. Meerdere patiënten omzeilen nu de lange wachttijden door naar een kliniek in het buitenland te gaan.

Bron: AD, ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!