Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

10 procent minder kinderen in kinderopvang

25-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kinderopvangtoeslag_13.jpg
Het aantal kinderen in de kinderopvang is vorig jaar met 10 procent gedaald en het aantal uren per kind daalde met 8 procent. Het gebruik van de kinderopvangtoeslag nam af met 18 procent. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat maandag aan de Tweede Kamer geschreven.
Geen toeslag
De daling is het grootste bij ouders met een hoger inkomen. Ouders met inkomens boven 118.189 euro per jaar krijgen sinds vorig jaar geen toeslag meer voor het eerste kind.
Asscher wijst erop dat er door de economische situatie minder mensen werken. Ook bij moeders en vaders met jonge kinderen is de arbeidsdeelname gedaald. Moeders met jonge kinderen zijn vorig jaar wel evenveel uren blijven werken als in 2012, schrijft de minister.
Dagopvang en gastouders
Het aantal instellingen in de dagopvang is volgens Asscher redelijk constant gebleven vergeleken met een jaar eerder. Het aantal gastouders is afgenomen.
Asscher noemt de cijfers niet goed, maar te verklaren. Hij onderstreept dat het belangrijk is dat kinderen de mogelijkheid houden naar de kinderopvang te gaan. Hij heeft dit jaar 150 miljoen euro extra beschikbaar om de sector een impuls te geven. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!