Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

10.000 huishoudens gaan samen goedkope energie inkopen

02-05-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
20110502-metdestroommee.jpg
Bij DeGids.fm een gesprek met de initiatiefnemer van de website metdestroommee.nl, Rogier van Duyn.
Hoe werkt metdestroommee.nl?
"Op 1 mei zijn we met de website gestart en willen binnen een maand tienduizend inschrijvingen van huishoudens hebben. Met die tienduizend inschrijvingen gaan we een veiling organiseren. Daar zullen vooral de kleinere energiemaatschappijen geïnteresseerd in zijn, de grote drie zijn er niet happig op, want ze zullen alleen maar op eigen klanten bieden, die hebben daar geen klanten te winnen. We kiezen vervolgens het goedkoopste aanbod en bieden dat contract vervolgens aan de inschrijvers aan. De aanmelders doen vrijblijvend mee, ze kunnen overstappen op basis van die aanbieding maar het hoeft niet. Maar ze kunnen snel 300 euro per jaar besparen."
Hoeveel mensen verwacht u dat er over zullen stappen?
"We verwachten zo’n 20 tot 30 procent. In België hebben ze zoiets dergelijks gedaan met stookolie. Ook heeft Eigen Huis dat gedaan. Die hadden toen 50.000 inschrijvers en 18.000 mensen stapten over."
Hoe worden jullie er zelf beter van?
"Wij krijgen van de maatschappij die het goedkoopste aanbod doet per overstapper een klein bedrag. Dat is niet zoveel, maar je moet denken aan tientallen euro’s."
Maar al er 3000 mensen overstappen, dan is dat toch een aardig maandloon?
"Ja, we zijn uiteindelijk wel een commercieel bedrijf. En we moeten nu flink investeren om het van de grond te krijgen."
Zijn jullie geinspireerd geraakt door allerlei websites waar groepskortingen worden bedongen, zoals Groupon?
"We zijn ook geïnspireerd geraakt door hoe de Nederlandse energiemarkt in elkaar steekt. 75% van de mensen zit bij grote maatschappijen als NUON en Essent. Ik zit zelf al 15 jaar bij NUON, weet wel dat het veel goedkoper kan. Veel mensen stappen niet over in de angst dat het fout gaat. "
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!