Kassa

1 op de 12 Nederlanders ontevreden over relatie

  •  
27-08-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
relatie partner liefde 930
Acht procent van de Nederlanders blijkt ontevreden te zijn over hun huidige relaties, blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1188 Nederlanders met een relatie.
Een belangrijk punt voor deze onvrede is intimiteit. Maar liefst 48 procent van de ondervraagden zou graag vaker seks willen hebben met hun partner. Hierbij is het grote verschil tussen mannen en vrouwen opmerkelijk. 61 procent van de mannen en 33 procent van de vrouwen heeft vaker behoefte aan seks.

Initiatief nemen

Ook is er onvrede als het gaat om het initiatief nemen tot seks. Hierin is er een groot verschil in de behoefte naar intimiteit tussen mannen en vrouwen. Twee op de drie mannen geeft aan vaker aanzet te geven tot een spannend avontuurtje met de partner. Bij vrouwen ligt dit percentage vijf keer lager, namelijk op 14 procent. "Ik heb me ook weleens minder prettig gevoeld bij mijn toenmalige vriendin", zegt Vince Franke van Acties.nl. "Ondanks dat het moeilijk was om de eerste stap te zetten, heb ik dit uiteindelijk wel met haar besproken. Uiteindelijk bleek deze plooi in onze relatie gemakkelijk glad te strijken en ben ik ontzettend blij dat ik er iets van heb gezegd."

Kinderen een stoorzender

Kinderen zijn ook een stoorzender in de onvrede over de relatie. Maar liefst één op de drie ondervraagden met een gezin geeft aan dat kinderen weleens van negatieve invloed zijn geweest op hun relatie. Met name onderlinge afgunst draagt hierbinnen over de ontevredenheid bij; 15 procent van de ondervraagden zegt weleens jaloers te zijn geweest op de band die hun partner met de kinderen heeft. Negentien procent van de mannen geeft aan vaak last te hebben van dit soort jaloerse gevoelens. Franke: "Ik heb zelf (nog) geen kinderen, maar ik kan me voorstellen dat het lastig kan zijn wanneer je kroost een duidelijke voorkeur heeft voor één van de twee ouders. Zeker wanneer je beide hard werkt om ze een goede toekomst te bieden."
Deze jaloezie van vaders richting de partner blijkt echter niet geheel ongegrond. Kinderen met een vader én moeder blijken volgens het onderzoek beter naar hun moeder te luisteren dan naar hun vader. Een derde van de ondervraagde vaders stelt dat hun kinderen eerder geneigd zijn hun partner te gehoorzamen. Bij vrouwen betreft dit slechts 21 procent. Vaders tot dertig jaar hebben het minst in de meld te brokkelen. Veertig procent zegt dat - wat betreft ouderlijk gezag - hun partner de broek draagt. 
Bron: Acties.nl
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!