Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'1 miljard voor woningbouw volstrekt onvoldoende'

20-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
242 keer bekeken
  •  
bouw huis woningen 1127
Het demissionaire kabinet wil 1 miljard euro vrijmaken om sneller woningen te kunnen bouwen tegen de woningnood. Maar dat geld is "volstrekt onvoldoende", laten de organisatoren van de woonprotesten in Amsterdam en Rotterdam weten. 
Gesteund door ruim dertig actiegroepen en maatschappelijke organisaties waaronder de Woonbond, hebben de actievoerders nu een woonmanifest geschreven. Hierin zijn eisen opgenomen om "het grondrecht op huisvesting te verwezenlijken". Een volgend woonprotest staat voor 17 oktober gepland in Rotterdam.

'4 miljard is nodig'

In het pakket wordt geëist dat het bestrijden van dakloosheid topprioriteit wordt en dat er breed toegankelijke volkshuisvesting komt voor lagere en middeninkomens. Daarvoor moet de afbraak van de sociale sector gestopt en de verhuurdersheffing afgeschaft worden en per jaar minimaal 4 miljard euro worden gestoken in betaalbare woningen, verduurzaming en leefbare wijken. Betaalbaarheid moet door de overheid worden gegarandeerd en dus moeten huurprijzen ook in de vrije sector worden gereguleerd, zo staat in het manifest.
Eind vorige week werd duidelijk dat het kabinet, na een eerdere injectie van 1 miljard euro in 2019, op Prinsjesdag gaat aankondigen nog eens hetzelfde bedrag te investeren in snellere woningbouw.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!