Kassa

1,3 miljoen Nederlanders slechthorend

02-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Opa_gehoorapparaat_oudere_oud_bejaarde_930x520
Zo'n 1,3 miljoen Nederlanders van zestig jaar of ouder hebben moeite met hun gehoor in rumoerige ruimtes. Volgens kenniscentrum VeiligheidNL is slechthorendheid een groeiend probleem dat vaak wordt verwaarloosd.

World Hearing Day

Gemiddeld wachten slechthorenden volgens de organisatie zeven tot tien jaar met het zoeken van professionele hulp. ,,Aandacht voor slechthorendheid is cruciaal omdat verwaarlozing ervan een grote impact op de kwaliteit van leven kan hebben. Communiceren wordt lastiger en er kunnen gevoelens van angst en depressie ontstaan met als mogelijk gevolg sociaal isolement en vereenzaming'', stelt VeiligheidNL op 'World Hearing Day'.

Verband dementie

Het expertisecentrum wijst er ook op dat er een verband is tussen ouderdomsslechthorendheid en ontwikkelen van dementie.
Gehoorverlies is een wereldwijd probleem. Naar verwachting verdubbelt het aantal slechthorende mensen tot 900 miljoen in 2050. Die stijging wordt veroorzaakt door de algehele groei van de wereldbevolking en de vergrijzing.

Onderzoek

De Hoorstichting en VeiligheidNL gaan de komende maanden onderzoek doen naar beweegredenen om niet tijdig hulp te zoeken bij gehoorproblemen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!