Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

06-nummers taboe voor tablets

19-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ipad2_11.jpg
Telecomaanbieders mogen 06-nummers vanaf 1 juni niet meer gebruiken voor tablets. Daarvoor in de plaats komt een 097-nummer. Dat heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) dinsdag gezegd.
06-nummers zijn bedoeld voor mobiele telefonie en niet voor mobiel internet via tablets. Dat moet ook voor consumenten duidelijk zijn, vindt de toezichthouder.
Blokken
ACM heeft ook besloten dat aanbieders van mobiele telefonie voortaan ook 06-nummers in blokken van 10.000 mogen aanvragen. Nu was dat alleen nog mogelijk in blokken van 100.000.
Langere telefoonnummers
De toezichthouder wil ook op die manier het moment zo lang mogelijk uitstellen dat de voorraad 06-nummers opraakt en consumenten te maken krijgen met langere nummers.
Zover is het overigens nog lang niet, zegt een woordvoerder. ,,Van de huidige ACM-voorraad van 60 miljoen nummers is weliswaar bijna 90 procent in gebruik, maar voordat de resterende 10 procent is uitgegeven zijn we al vele jaren verder.''
Bovendien houdt het ministerie van Economische Zaken nog een voorraad van 20 miljoen nummers achter de hand, aldus de woordvoerder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!