Joop

Kamerleden verontrust door 'coronagriep' van Baudet

  •  
12-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
222 keer bekeken
  •  
Kamer debatteert over eindverslag informateur

© DEN HAAG - (VLNR) Kamervoorzitter Vera Bergkamp, Thierry Baudet (FvD) en Wybren van Haga (FvD) tijdens het debat in de Tweede Kamer over het eindverslag van de informateur. ANP BART MAAT

Thierry Baudet (Forum voor Democratie) is vorige week ziek geweest, maar heeft zich niet laten testen op corona. Desondanks was hij woensdag aanwezig in de Tweede Kamer. Volgens Baudet had hij koorts en “misschien de coronagriep”.
Voorafgaand aan het Kamerdebat werd Baudet door journalisten van RTL Nieuws gevraagd naar de aard van zijn besmetting. Daarop zei de FvD-leider dat hij met enkele mensen – hij wist niet meer hoeveel – wijn gedronken had op de fractiekamer van Forum. Enkele deelnemers aan de wijnproeverij bleken later besmet met corona. Baudet zelf was ook ziek geworden, met koorts, maar vond het niet nodig zich te laten testen.
Direct aan het begin van Baudets inbreng in het debat, besloot Kamervoorzitter Vera Bergkamp kort te schorsen. Zij had van de nummer 2 bij Forum Wybren van Haga begrepen dat Baudet eerst nog zijn ziekte zou toelichten. Daar leek Baudet zelf niets vanaf te weten en probeerde zich er vervolgens vanaf te maken met “Voor zover ik weet, heb ik geen corona”. Dat was voor Jesse Klaver (GroenLinks) onvoldoende en wilde meer uitleg van Baudet. Die kreeg hij niet.
Vorige week ging het gerucht rond dat Baudets afwezigheid in de Kamer te verklaren was, doordat hij besmet was met het coronavirus. Dat werd nog eens versterkt toen de vader van FvD-fractiemedewerker Harm van Essen in een blog vertelde over zijn eigen coronabesmetting. Die had hij naar eigen zeggen beleefd “als een zware griep”. In het blog merkt hij terloops op dat er halverwege wel een ambulance voor de deur stond. Uiteindelijk was het TPO dat bevestigde dat er inderdaad sprake was van een corona-uitbraak bij Forum.
Video in dit artikel niet te zien? Klik hier.
Hoe vaak spreek je iemand met een andere kijk op de wereld? Joop.nl, EW en Arminius willen je uitnodigen voor een wandeling of een videogesprek met iemand die over sommige zaken een andere mening heeft. Doe je mee? Beantwoord de eerste stelling hieronder. Meer lezen over De Wandeling? Klik hier. Zie je hieronder geen stelling? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
window.addEventListener('message', function (evt){ var embed = document.getElementById('mycountrytalks-embed'); var currentScrollTop = 0, newScrollTop = 0; var additionalSafeSpace = 50; if (evt.origin === 'https://app.mycountrytalks.org') { if ("wasResized" in embed.dataset) { currentScrollTop = document.documentElement.scrollTop || document.body.scrollTop; newScrollTop = currentScrollTop + embed.getBoundingClientRect().top - additionalSafeSpace; window.scrollTo(0, newScrollTop); } embed.style.height = evt.data + 'px'; embed.setAttribute('data-was-resized', 'true'); } }, false);
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (51)

Knertel
Knertel13 mei 2021 - 8:14

Wat deze non-valeur betreft: Al stop je een stuk stront in een mooi juwelenkistje, als je het dekseltje oplicht komt toch nog steeds de bruine stinkende walm je tegemoet. En zijn aanhangers er op wijzen hoe fout hij wel niet is. Dat heeft geen zin. Dat weten ze namelijk donders goed. Ze zijn als strontvliegen - dol op de bruine stinkende walm.

1 Reactie
gimli55
gimli5513 mei 2021 - 9:19

Wat een inhoudelijk en relevante bijdrage.

MarcoG
MarcoG13 mei 2021 - 7:11

Maar als hij vorige week ziek was mag hij toch gewoon weer naar buiten als hij klachten vrij is, getest of niet?

Hans van Degen
Hans van Degen12 mei 2021 - 19:55

Eigenlijk had hij Baudet doodleuk moeten zeggen; "Ik heb Corona en heb jullie lekker allemaal besmet. Doei". Succes verzekerd....

The Apple
The Apple12 mei 2021 - 18:55

Iedereen staat weer gelijk klaar met zijn oordeel. Laten we nou eerst eens afwachten of deze poging van Baudet om de hele Tweede Kamer naar huis te sturen slaagt.

Sonic2
Sonic212 mei 2021 - 18:51

"Direct aan het begin van Baudets inbreng in het debat, besloot Kamervoorzitter Vera Bergkamp kort te schorsen. Zij had van de nummer 2 bij Forum Wybren van Haga begrepen dat Baudet eerst nog zijn ziekte zou toelichten. Daar leek Baudet zelf niets vanaf te weten en probeerde zich er vervolgens vanaf te maken met “Voor zover ik weet, heb ik geen corona”. Dat was voor Jesse Klaver (GroenLinks) onvoldoende en wilde meer uitleg van Baudet. Die kreeg hij niet." Ik heb het idee dat binnen een paar maanden we popcorn en cola kunnen pakken en dat het Baudet tegen van Haga is. En FvD zal weer in vuur en vlam staan. Maar gelukkig ligt het aan links en aan de media. En niet aan dat Baudet zo slecht leider is. En voor de rest heeft Baudet echt dringend geestelijk hulp nodig. En zijn aanhangers? Zucht. Je mankeert echt wat als je er op stemt. En zelfs op Geenstijl zie je allerlei negatieve reacties over Baudet. Het sentiment keert.

3 Reacties
Bastet2
Bastet213 mei 2021 - 8:12

Toegegeven, binnen 24 uur valt ook binnen een paar maanden, maar zo snel had ik het niet aan zien komen. Wat een klucht.

LaBou
LaBou 13 mei 2021 - 10:27

@Sonic: kristallen bol opgepoetst ????. Van Haga is inmiddels voor zichzelf begonnen.

Piet Helmons
Piet Helmons13 mei 2021 - 11:19

Sonic: vooruitziende blik. Alleen tijdstip kwam iets sneller. En nu hebben we dus 18 partijen.

Erik20
Erik2012 mei 2021 - 18:44

Op Facebook lees ik vaak genoeg "laat je niet testen, dan kunnen we sneller terug naar normaal." En veel mensen die er trots op zijn om met klachten de deur uit te gaan... Dat is blijkbaar zijn achterban, dus dan is deze actie helaas niet heel verrassend.

1 Reactie
itsme3
itsme313 mei 2021 - 8:04

" dan kunnen we sneller terug naar normaal." Daar zit wel een kern van waarheid in. In Duitsland laat men zich nauwelijks testen, waardoor het lijkt alsof het land het goed doet. Maar op het moment dat je daar positief getest wordt ongeveer 2.5% kans om te sterven, waar dat in Nederland nog geen 1% is. En dit geld niet alleen voor Duitsland, het geld voor de meeste EU landen.

Paard van Christus
Paard van Christus12 mei 2021 - 18:18

Dystopisch!

sr626
sr62612 mei 2021 - 18:14

Het wordt tijd om de coronaontkenners, complotdenkers en in het algemeen de aanhang van alternatief rechts wat steviger aan te pakken. Zij delen allemaal hetzelfde gedachtengoed: Links denken is de oorzaak van alle ellende. Opmerkelijk hoe groot de groep is die dit gelooft en vaak op uiterst agressieve wijze. Opmerkelijk ook dat bijvoorbeeld Joop.nl weinig weet te scoren in de algoritmiek van Google News. Rechte sites al GS, TPO en DDS doen het veel beter; wellicht ook maar goed zo. Noem de virus ontkenners maar lieden die per delegatie ziek maken of erger. Door hun gedrag bevorderen ze de verdere verspreiding van Corona en bevorderen de verdere mutatie ervan. Het ontkennen van de gevaren van Corona is levensgevaarlijk, maar dat is aan hen niet besteed. Als het later allemaal meevalt hebben ze gelijk gekregen en zo niet? Dan zijn ze het vergeten. Noem ze voortaan maar Proxykillers. Hun bijeenkomsten de Proxykiller-dansfeesten. Cha cha cha.

2 Reacties
Karingin
Karingin13 mei 2021 - 0:19

Da's niet zo opmerkelijk hoor, Nederland is een behoorlijk rechts land, en volgens velen nog niet rechts genoeg. Ook hier hangt dat volk massaal te narren, zeiken en links de schuld te geven van de effecten van hun eigen debiele gedachtegoed. Dat komt ook omdat ze nogal een vertekend beeld hebben van wat links inhoudt, te stom zijn om te zien dat rechts beleid altijd verkeerd afloopt - de modellen kloppen toch, dus dat moet dan wel de schuld van links zijn. En/of dat Collateral damage er nou eenmaal bij hoort, en het is sowieso je eigen schuld, en het is nou eenmaal het beste wat mogelijk is

Karingin
Karingin13 mei 2021 - 0:25

Die algoritmes van Google tonen ook aan dat mensen graag hitsige rechtse clickbait lezen, dan een saaie linkse, meestal langetermijnvisie - en zo wordt het discours steeds verder naar rechts getrokken. We stevenen in rap tempo op een klassemaatschappij af, en dat vinden veel mensen eigenlijk wel een goed idee...want statistieken

Aurora01
Aurora0112 mei 2021 - 18:01

En weer heeft hij de aandacht. Daar gaat het bij hem om.

1 Reactie
Roel2
Roel213 mei 2021 - 7:03

Echt hè, en heel deugend Nederland valt over elkaar heen om zijn afkeer te tonen - het zou op de lachspieren werken als het niet zo onvoorstelbaar voorspelbaar zou zijn. Baudet, Master of Puppets. Wat waarschijnlijker is: Baudet is grieperig geweest, heeft zich vervolgens laten testen, dat was negatief en kan dus gewoon weer aan het werk. De uitslag deelt hij gewoon niet, en dat hoeft ook niet, en alle anderen doen de rest.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -12 mei 2021 - 17:43

Nederland in een nutshell ...

1 Reactie
Joe Speedboot
Joe Speedboot12 mei 2021 - 18:15

Nee, dom-rechts in een nutshell. Proleten-conservatisme in optima forma.

Thuiszitter
Thuiszitter12 mei 2021 - 17:43

Baudet doet zijn naam weer eens eer aan , wat een ezel .

Rearden7
Rearden712 mei 2021 - 16:59

Het feit dat dit een discussie in de 2e Kamer is, en zelfs ook nog dieper wordt uitgevraagd door Klaver, is zeer kwalijk. Medische gegevens zijn geheim. Om zo voor het blok te worden gezet is niets anders dan medische discriminatie. Artikelen 1 (gelijke behandeling en discriminatieverbod), 10 (privacy) en 11 (onaantastbaarheid van het lichaam) van de Nederlandse Grondwet (1) worden hier door beroepspolitici met voeten getreden. Stel voor om in die lijn dat iedere politicus en andere volwassene die zich een dagje ziek-of afmeldt, zijn medische dossier overhandigt aan eenieder (collega, leidinggevende, directie) die hierom vraagt. Testsamenleving en medische repressie, de laconieke reacties zijn alarmerend, en dan politici die ineens demonstratief met mondkapjes op het Binnenhof rondlopen, anders ben je afvallig. Chapeau voor Baudet dat hij een voorbeeld durft te stellen en zich niet liet testen, dat is namelijk net als vaccineren volstrekt vrijwillig. Baudet laat zich verder ook niet intimideren door dit soort vragen/discussies. Voor minder vooraanstaande Nederlanders kan deze keus (niet testen, niet vaccineren) uitlopen op zeer ongemakkelijke situaties, discriminatie/minachting/ontslag niet uitgesloten. 1. https://www.denederlandsegrondwet.nl/id/vkugbqvdq7wh/hoofdstuk_1_grondrechten

15 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot12 mei 2021 - 18:17

Flauwekul. Op het moment dat je andere mensen onnodig in gevaar gaat brengen gelden er andere wetsartikelen.

rosarosa
rosarosa12 mei 2021 - 19:05

Er bestaat zoiets als een wet publieke gezondheidszorg die zich onder meer richt op het bestrijden van infectiezieketen en daarbij een indeling maakt van infectiezieketen in verschillende categorien waarbij Covid-19 dus valt in categorie A, wat inhoud dat er een meldingsplicht bestaat en er in principe en onder voorwaarden overgaan kan worden tot gedwongen isolatie. Een vergelijking met aandoeningen die niet in die categorie valt zoals u als argument aanvoert is dus nie t aan de orde. U gooit de uitdrukking “ medische repressie” er in. Geneeskunde is niets anders dan het bestrijden van ziekte, ziektekiemen zullen dat zeker als “ repressie” ervaren, ik begrijp dat u het dus voor die ziektekiemen wil opnemen. Terwijl op wereldschaal de strijd gevoerd wordt tegen het coronavirus, ziin de hele attitude en campagne van Baudet , Van Haga en gelijkaardige propagandisten er op gericht die strijd te ondermijnen. Zij hebben duidelijk baat bij de pandemie en willen die doen voortduren, zoiets noemen we collaboratie.

DaanOuwens
DaanOuwens12 mei 2021 - 19:19

@ Rearden Al die grondwetsartikelen kunnen beperkt worden als het belang van het ene individu het andere gaat schaden. Baudet heeft doel bewust het risico genomen anderen te besmetten. Zo staat in Art 9. Het recht tot vergadering en betoging wordt erkend, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. Het gaat om de zin: behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. In 300 ev SR wordt aan die verantwoordelijkheid vorm gegeven. vervolgens kan je de discussie voeren over: discriminatie/minachting/ontslag niet gevolg van niet testen, niet vaccineren. Die kan je als burgers onderling ook prima voeren. Ik vind de consequenties die jij verbindt aan niet testen en niet vaccineren uitstekend. Laten we dat maar doen.

EenMening
EenMening12 mei 2021 - 19:45

@Rearden Bij vrijheid hoort ook verantwoordelijkheid, dat geldt in het bijzonder voor voor volksvertegenwoordigers. We hebben te maken met een pandemie, die zeker voor kwetsbare en oude mensen dodelijk kan zijn. Daarom neemt de regering maatregelen die onze vrijheid beperken maar onder de gegeven omstandigheden noodzakelijk zijn. Volksvertegenwoordigers en andere invloedrijke personen die het overheidsbeleid saboteren en mensen daartoe aanzetten zijn zeer fout bezig, en moeten daarom hard aangepakt worden.

Rearden7
Rearden712 mei 2021 - 21:15

@rosarosa -> Wet Publieke Infectieziekten en meldingsplicht zijn volstrekt arbitrair, zeker bij zgn. "nieuwe" infectieziekten (coronavirussen zijn overigens al 100 jaar bekend). Meldingsplicht wordt opgesteld a.h.v. analyses door zelfbenoemde medische experts als Neil Ferguson, ontslagen WHO adviseur die in 2002 voorspelde dat 150.000 Britten zouden komen te overlijden aan Creutzfeldt-Jakob/BSE/gekke koeien ziekte (1), destijds "zeer gevaarlijke" Groep A ziekte in Nederland, net als COVID19 nu (2). Weet u hoeveel mensen uiteindelijk overleden in VK met CZ? Niet 100.000, niet 10.000, niet eens 1.000, maar 177 (2). In Nederland is CZ is inmiddels gedegradeerd tot onschuldige Groep C ziekte (3). Dezelfde hype-professor Ferguson heeft de wereld dus in 2020 banggemaakt met de virtuele dreiging van COVID19, er zouden wel eens 22 miljoen doden kunnen vallen (4). Moraal van dit verhaal: denk eerst eens even na en hervat uw gedachten over (dubbele) agenda's voordat u meegaat met schattingen van zelfbenoemde en/of aangestelde experts, zeker als deze voorspellingen grote invloed op (inter)nationaal beleid hebben. Grondwettelijke rechten opgeven op basis van doemdenkscenario's lijkt sowieso slecht beleid, religieuze stromingen zijn er destijds groot mee geworden, maar dacht dat deze inmiddels werden afgeschaft. Misschien heeft de huidige generatie meer behoefte aan "spirituele" richtinggeving dan conservatief theoretisch in collegebanken opgeleide Nederlanders, vaak ver te zoeken op Facebook en Instagram? 1. https://www.theguardian.com/education/2002/jan/09/research.highereducation 2. https://wetten.overheid.nl/BWBR0009684/2008-09-01/#HoofdstukI_Artikel2 3. https://www.rivm.nl/meldingsplicht-infectieziekten/welke-infectieziekten-zijn-meldingsplichtig 4. https://www.cato.org/blog/how-one-model-simulated-22-million-us-deaths-covid-19

Rearden7
Rearden712 mei 2021 - 21:20

@rosarosa e.a. Wet Publieke Gezondheidszorg en meldingsplicht zijn volstrekt arbitrair, zeker bij zgn. "nieuwe" infectieziekten (coronavirussen zijn overigens al 100 jaar bekend). Meldingsplicht wordt opgesteld a.h.v. analyses door zelfbenoemde medische experts als Neil Ferguson, ontslagen WHO adviseur die in 2002 voorspelde dat 150.000 Britten zouden komen te overlijden aan Creutzfeldt-Jakob/BSE/gekke koeien ziekte (1), destijds "zeer gevaarlijke" Groep A ziekte in Nederland, net als COVID19 nu (2). Weet u hoeveel mensen uiteindelijk overleden in VK met CZ? Niet 100.000, niet 10.000, niet eens 1.000, maar 177 (2). In Nederland is CZ is inmiddels gedegradeerd tot onschuldige Groep C ziekte (3). Dezelfde hype-professor Ferguson heeft de wereld dus in 2020 banggemaakt met de virtuele dreiging van COVID19, er zouden wel eens 22 miljoen doden kunnen vallen (4). Moraal van dit verhaal: denk eerst eens even na en hervat uw gedachten over (dubbele) agenda's voordat u meegaat met schattingen van zelfbenoemde en/of aangestelde experts, zeker als deze voorspellingen grote invloed op (inter)nationaal beleid hebben. Grondwettelijke rechten opgeven op basis van doemdenkscenario's lijkt sowieso slecht beleid, religieuze stromingen zijn er destijds groot mee geworden, maar dacht dat deze inmiddels werden afgeschaft. Misschien heeft de huidige generatie meer behoefte aan "spirituele" richtinggeving dan conservatief theoretisch in collegebanken opgeleide Nederlanders, vaak ver te zoeken op Facebook en Instagram? 1. https://www.theguardian.com/education/2002/jan/09/research.highereducation 2. https://wetten.overheid.nl/BWBR0009684/2008-09-01/#HoofdstukI_Artikel2 3. https://www.rivm.nl/meldingsplicht-infectieziekten/welke-infectieziekten-zijn-meldingsplichtig 4. https://www.cato.org/blog/how-one-model-simulated-22-million-us-deaths-covid-19

Karingin
Karingin13 mei 2021 - 0:31

Oh dus als ik met een zeer besmettelijke, niet uiterlijk zichtbare ziekte jouw familie of werkomgeving met een bezoek verblijd, en daarna blijkt iedereen om te vallen en er gaan er een paar dood, dan vind jij dat dat.moet kunnen. Sterker nog, als ik de duidelijk zichtbare builenpest meebrengt, dan laat je me gastvrij binnen natuurlijk

Karingin
Karingin13 mei 2021 - 0:36

Aanvulling: lichamelijke integriteit is een hoog goed. Dus verplicht testen/vaccineren is wmt niet aan de orde. Maar als je symptomen hebt gehad en je dan zonder enige maatregel onder de mensen begeeft, heb je dus schijt aan de lichamelijke integriteit van een ander. Sterker nog, ik zou dat een vorm van bedreiging noemen. En mocht er iemand dood gaan, dan je dus een moordenaar

DaanOuwens
DaanOuwens13 mei 2021 - 7:31

@Rearden Jij schrijft: Moraal van dit verhaal: denk eerst eens even na en hervat uw gedachten over (dubbele) agenda’s voordat u meegaat met schattingen van zelfbenoemde en/of aangestelde experts, zeker als deze voorspellingen grote invloed op (inter)nationaal beleid hebben. Je bent zo druk aan het blaten dat de hele essentie van de kritiek op Baudet en jouzelf je ontgaat. Het zijn niet de hogere machten die in willen grijpen in jouw grondrechten. Het zijn gewone burgers zoals je buren, je familie, je vrienden en je collega's die jou niet ongetest en zonder vaccin in de buurt willen hebben. Je hele betoog raakt kant nog wal omdat je niet luistert naar wat meer dan 80% van de mensen om je heen wil.

gimli55
gimli5513 mei 2021 - 8:23

Thanks Rearden, inhoudelijk en relevant.

Rearden7
Rearden713 mei 2021 - 8:34

@DaanOuwens OK dan, u pleit hier openlijk voor discriminatie, minachting en ontslag van mensen op basis van grondrechten als integriteit van het lichaam, een gevaarlijk precedent, de CV19 massapsychose naar bijvoorbeeld Carl Jung en Joost Meerloo begint in ieder geval aardig succesvol te lijken (1): “. . .the totalitarian systems of the 20th century represent a kind of collective psychosis. Whether gradually or suddenly, reason and common human decency are no longer possible in such a system: there is only a pervasive atmosphere of terror, and a projection of “the enemy,” imagined to be “in our midst.” Thus society turns on itself, urged on by the ruling authorities.” 1. https://academyofideas.com/2021/02/mass-psychosis-greatest-threat-to-humanity/

Rearden7
Rearden713 mei 2021 - 8:37

@Karingin @JOOP, excuus voor dubbelpost, netwerkfout. @Karingin De situatie die u schetst is niet aan de orde. Werkelijk gevaarlijke virale Groep A infectieziekten (lassa/ebola/dengue) verspreiden zich niet op pandemische schaal, omdat patiënten te ziek zijn en overlijden voordat ze anderen kunnen infecteren. Daarom zijn uitbraken met ebola in Afrika doorgaans lokaal gebleven. Maar iedereen is vrij om te fantaseren over horror wat-als verhalen, Hollywood is er groot mee geworden. De huidige maatregelen echter zijn wel desastreus op sociaal, economisch en ander vlak, hebben weinig meer te maken met voorkomen van verspreiding van corona-of andere verkoudheidsvirussen. Baudet/FvD stelt correct dat CV19 niet veel meer dan zware griep is, de angstcampagne en desastreuze maatregelen eromheen hebben andere agenda's, wereldwijde regime change ("Build back better" en "global governance"), maar eigenlijk een poging om risico's van globalisme en nationalisme, militair conflict, en potentiële belastingverhogingen in te dammen, vgl. het zgn. Trilemma van Dani Rodrik (1): • A nation can be democratic and sovereign, but then it cannot be hyperglobalized. • It can be hyperglobalized and democratic, but then it would have to give up its national sovereignty to a global government. • Or it can be sovereign and hyperglobalized, but it would have to abandon democratic accountability. Lees ook de Great Reset handleiding van Klaus Schwab (slechts 200 pagina's) en je krijgt een beetje idee wat hier aan de hand is, namelijk dat bezoekers van WEF/Davos trachten om hun "assets" (vermogens) veilig te stellen en herverdeling van kapitaal te voorkomen in een wereld waar steeds meer ongenoegen heerst over vermogensongelijkheid. Dit lukt overigens tot nu toe aardig (2), net als in periode 1914-1918, gevolgen zijn bekend. 1. https://www.harvardmagazine.com/2019/07/rodrik-trilemma-trade-globalization 2. https://www.pewresearch.org/global/2021/03/18/the-pandemic-stalls-growth-in-the-global-middle-class-pushes-poverty-up-sharply/

gimli55
gimli5513 mei 2021 - 9:18

@Karingin Veronderstellingen, aannames en beschuldigingen zijn niet inhoudelijk. Kom eens met relevante argumenten om Rearden's verwijzingen te ontzenuwen. @Joe. Welke wetsartikelen? Naam en nummer, ik ben benieuwd. @rosarosa Persoonlijke aanvallen op andersdenkenden is niet inhoudelijk en ook niet relevant. De A status had net als CK nooit gegeven mogen worden, het had wel als voordeel dat er allerlei repressieve maatregelen konden worden genomen en afbraak van grondrechten. Waarbij het nog maar de vraag is, of dat ooit wordt teruggedraaid. Macht corrumpeert, en absolute macht corrumpeert absoluut. @eenmening Repressie is de slechtst mogelijke manier om maatregelen af te dwingen en zeker als het goedgekeurd is door de politiek, maar niet gedragen. In combinatie met tunnelvisie en oogkleppen door aerosols als besmettingsbron af te wijzen, is de huidige bestrijding niet effectief en door alle blunders uit het afgelopen jaar niet adequaat.

DaanOuwens
DaanOuwens14 mei 2021 - 9:00

@Rearden Jij schrijft: CV19 massapsychose Er is geen psychose er is een pandemie. Het staat mensen vrij om maatregelen te nemen tegen mensen die denken dat CV19 een massapsychose is. Je link is overigens wel aardig. Geheel van toepassing op jou, de aanhang van Baudet en Willen Engel.

Crunchy Frog
Crunchy Frog16 mei 2021 - 9:47

@gimli55 [Thanks Rearden, inhoudelijk en relevant.] [@Karingin Veronderstellingen, aannames en beschuldigingen zijn niet inhoudelijk. Kom eens met relevante argumenten om Rearden’s verwijzingen te ontzenuwen.] Gewoon uit nieuwsgierigheid een paar steekproeven naar het ‘inhoudelijke en relevante’ werk van @rearden: [ (coronavirussen zijn overigens al 100 jaar bekend)] Het hier gaat om Covid19, niet om algemene coronavirussen (waar ook verkoudheden onder vallen). Dit riekt naar hetzelfde soort niet inhoudelijke poging tot retoriek en bagatelliseren als Baudets ‘coronagriep’. [ zelfbenoemde medische experts als Neil Ferguson, ontslagen WHO adviseur ] Ferguson heeft een academische carrière in epidemiologie en is dus niet ‘zelfbenoemd’. Dat hij ontslagen zou zijn (in plaats van zelf opgestapt) is speculatie. Het is tevens een ad hominem, een niet inhoudelijke poging om een inhoudelijke boodschap terzijde schuiven door de brenger ervan op de persoon aan te vallen. [die in 2002 voorspelde dat 150.000 Britten zouden komen te overlijden aan Creutzfeldt-Jakob/BSE/gekke koeien ziekte] Nee dat deed hij niet. Hij gaf aan dat wanneer de ziekte van koeien naar schapen zou overspringen, in een worst case scenario, er maximaal 150.000 mensen zouden kunnen overlijden. Vergelijken van de uiterste band van een worst case scenario bij ‘uncontrolled spread’ met het uiteindelijke aantal slachtoffers in een situatie waar wel fors is ingegrepen, is een klassiek misleidend trucje van die coronawappies die net wat meer cijfertjes op internet hebben gelezen. [Werkelijk gevaarlijke virale Groep A infectieziekten (lassa/ebola/dengue) verspreiden zich niet op pandemische schaal, omdat patiënten te ziek zijn en overlijden voordat ze anderen kunnen infecteren.] Zoals @rearden in zijn eigen link naar het RIVM had kunnen lezen is dengue een (in zijn eigen woorden ‘onschuldige’) groep C ziekte. [Dezelfde hype-professor Ferguson heeft de wereld dus in 2020 banggemaakt met de virtuele dreiging van COVID19, er zouden wel eens 22 miljoen doden kunnen vallen (4)] Het getal 22 miljoen komt in de hele link waar @rearden naar verwijst niet voor, alleen in de url, omdat daar een punt is weggevallen. Ik heb wel vaker meegemaakt dat mensen niet verder kijken dan de tendentieuze kop en daardoor niet zien dat hun artikel iets heel anders zegt dan zij denken, maar dat iemand niet eens verder kijkt dan de url is nieuw voor mij. [Baudet/FvD stelt correct dat CV19 niet veel meer dan zware griep is] Een aanname die nergens onderbouwd wordt, en die gezien de kennis die we inmiddels hebben nergens op slaat. Of bedoelt @rearden de vergelijking met de Spaanse Griep van 1918? Weet je @gimli, gezien @reardens persoonlijke aanvallen en twijfelachtige omgang met bronnen heb ik de indruk dat hij te vast zit in zijn ideologische groef om nog interessant te zijn voor de discussie. Maar bij jou was ik wel nieuwsgierig: wat vond jij nou zo ‘inhoudelijk en relevant’ aan zijn speculatieve beweringen en retoriek?

Roel2
Roel212 mei 2021 - 16:53

'Zondebokje zoeken, da’s hun spel.' En daarvoor: 'En waarom komt deze aberratie zo vaak onder ’t witte tuig voor?' U zei?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland12 mei 2021 - 16:29

straks de hele krijgt de hele kamer corona van die ezel dat is wat ie bedoelde met democratie denk ik

1 Reactie
ton14024
ton1402413 mei 2021 - 15:22

Symptomen zijn wel opvallend: als fracties uiteen vallen is het goed mis.

adriek
adriek12 mei 2021 - 16:26

Hoe elitair iemand zich kan gedragen ...

DaanOuwens
DaanOuwens12 mei 2021 - 16:24

Ideeën, opvattingen, meningen zijn niet onschadelijk. Baudet is van mening dat Corina een groepje is, dat mensen die het krijgen en er aan sterven op afzienbare tijd toch wel zouden doodgaan. Dus hij illustreert op deze manier erg duidelijk dat je mensen mag beperken in het uitdragen van hun mening. Soms is het onvermijdelijk. Het lijkt mij niet onverstandig het FvD eens een poosje de toegang tot de kamer te ontzeggen. Baudet beweerde dat hij met alle 150 kamerleden gezamenlijk beleid moest gaan bepalen. Als afvaardiging van alle Nederlanders. Hij laat zien dat hij de Nederlanders vertegenwoordigt die lak hebben aan alle anderen. Het beste is het FvD, Baudet en zijn aanhang geheel uit te sluiten. Dan kunnen ze ook niemand besmetten.

LHTJ
LHTJ12 mei 2021 - 16:21

We zien 3 dingen: Baudet die zich als een eikel gedraagt. Bergkamp die net doet alsof het allemaal een beetje terloops in het debat aan de orde komt ipv dat ze gewoon voor het debat dit even aftikt en desnoods vraagt om niet deel te nemen aan het debat. Klaver die er als de kippen bij is om te kijken of hij het vuurtje kan opstoken. alledrie ongeschikt.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens12 mei 2021 - 17:50

@ LHTJ Jij schrijft: We zien 3 dingen: We zien niet die drie dingen. Die zie jij en dat zegt veel over jou. Ik zie Baudet die anderen in gevaar brengt. Ik zie Bergkamp die niet de middelen heeft er iets aan te doen. Zij had hem de kamer uit moeten zetten maar mist daartoe de machtsmiddelen. Ik zie Klaver die een terechte vraag stelt. En eigenlijk had kunnen voorstellen om allemaal gezamenlijk de kamer te verlaten en Baudet alleen laten zitten. Baudet ongeschikt en jij ongeschikt om namens anderen te spreken.

LHTJ
LHTJ12 mei 2021 - 18:50

@Daan Ok, we geven beide een andere interpretatie aan hetgeen we waarnemen. Wat exact zegt dat volgens u over mij?

Ecclesia
Ecclesia12 mei 2021 - 16:01

Zeer amusant fragment overigens. Baudet wordt te kakken gezet door de voorzitter en Klaver alsof die een SOA heeft opgelopen. De logica van Baudet: geen klachten, dus niets aan de hand. Zo worden ook SOA's onbedoeld doorgegeven... er lopen genoeg van dit soort smeerpijpen rond.

Joe Speedboot
Joe Speedboot12 mei 2021 - 15:58

Wat een aso.

Ecclesia
Ecclesia12 mei 2021 - 15:42

Poging tot doodslag. Idem met de auto naar de kroeg gaan. 'Misschien word ik dronken, maar moet kunnen, het is maar een klein eindje rijden'. 'Misschien heb ik corona, maar maakt niet uit, het is maar een griepje en het kan niemand doden'.

2 Reacties
Roel2
Roel212 mei 2021 - 16:59

Moet je eerst bewijzen dat hij corona heeft, en dat hij zich niet heeft laten testen - het tweede kan immers alleen voor de bühne zijn. Verder is er niets mis met met de auto naar de kroeg gaan, terug soms wel.

Thuiszitter
Thuiszitter12 mei 2021 - 17:41

Misschien toch eens het artikel doodslag eens doornemen . Beiden gevallen hooguit dood door schuld .

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde12 mei 2021 - 15:39

Is er geen testbewijs nodig in de kamer? Natuurlijk zegt Baudet dat hij zich niet heeft laten testen, want dan niemand naar de uitslag vragen.

EenMening
EenMening12 mei 2021 - 15:35

Baudet is een dwaas.