Met onze acties en programma's zetten we zaken in beweging. Op deze pagina lees je wat BNNVARA, samen met het publiek, teweeg brengt

Tweede Kamer debatteert over ons burgerinitiatief 'Abortus is geen misdaad'

25-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
279 keer bekeken
  •  
Dzifa24

Op woensdag 24 mei was het plenaire debat in de Tweede Kamer waarin ons burgerinitiatief 'Abortus is geen misdaad' werd besproken. Presentatrice van de gelijknamige docuserie, Dzifa Kusenuh, opende het debat met een speech namens Spuiten en Slikken, BNNVARA en Humanistisch Verbond.  Lees hier de volledige tekst.  

Op 15 november heeft Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet van GroenLinks-PvdA haar initiatiefwet ingediend. In het wetsvoorstel staat dat het schrappen van Artikel 296 uit het Wetboek van Strafrecht centraal. Abortus hoort namelijk volgens haar en de partij, én volgens BNNVARA en Spuiten en Slikken, niet thuis in het strafrecht.

In een nieuwsbericht op de site van GroenLinks-PvdA staat er het volgende over:

"De initiatiefwet, die door een nieuwe Tweede Kamer besproken zal worden, kan voor elkaar krijgen dat deze strafrecht-bepaling na meer dan een eeuw verdwijnt. Een grote wens die ook wordt onderschreven door oproepen van medische en juridische experts, noodoproepen van maatschappelijke organisaties en een het burgerinitiatief van BNNVARA dat 93.698 keer werd ondertekend en waarover de Tweede Kamer begin dit jaar debatteerde."

Meer over:

#uitgelicht
Delen: