Met onze acties en programma's zetten we zaken in beweging. Op deze pagina lees je wat BNNVARA, samen met het publiek, teweeg brengt

Sponsorloop AVA & Pak De Macht

17-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
MicrosoftTeams-image

Om een positief tegengeluid te laten horen bij de Mars voor het Leven, een antiabortusbeweging die jaarlijks een stille mars houdt in Den Haag, kwam de redactie van Pak De Macht met een onvrijwillige sponsorloop voor Ava, een belangenorganisatie voor vrouwen die strijdt voor het recht op onder andere goede abortuszorg. De actie heeft een bedrag van €62.092,33 opgeleverd. 

Pak de Macht kwam met het plan voor de onvrijwillige sponsorloop om anti-abortusdemonstranten op een lieve en positieve manier duidelijk maken dat de Mars voor het Leven een mars is voor een onderdrukkend idee. De redactie van Pak De Macht zocht voor elke anti-abortusdemonstrant (naar schatting zo’n 10.000 mensen) iemand die een demonstrant wilde sponsoren met een donatie aan Ava. Het streven was om €10.000 op te halen, maar dit doel werd ruimschoots overschreden. Er werd in totaal €62.092,33 opgehaald voor Ava. Om de demonstranten te bedanken voor hun inzet voor de onvrijwillige sponsorloop, stonden de teams van Pak de Macht, BOOS en Ava langs de kant bij de anti-abortusdemonstratie met spandoeken met het eindbedrag erop. Met het opgehaalde bedrag kan Ava zich nog meer inzetten voor betere abortuszorg en het verstrekken van betrouwbare informatie over abortus en anticonceptie. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.