Jaaroverzicht

‘Rauw Curaçao’ toont de keerzijde van het droomeiland

22-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
170 keer bekeken
  •  
lourdesenhaarkleinkinderen

Droomeiland Curaçao maakte door Covid-19 een ongekend zware crisis door. De twee grootste werkgevers - het toerisme en de olieraffinaderij - waren stilgevallen en de mensen die daarvan afhankelijk waren, moesten rigoureuze keuzes maken om te overleven. In de vijfdelige documentaireserie ‘Rauw Curaçao’ volgde Wensly Francisco elke aflevering verschillende Curaçaoënaars gedurende een jaar van strijd, vallen en weer opstaan. Zo zagen we een intieme en rauwe kant van Curaçao die maar weinig mensen kennen. Wensly ontdekte daarbij de veerkracht van de mensen op het eiland waar hij zelf ook geboren is.

Het is erg bijzonder dat deze mensen het aandurfden om zich zo lang te laten volgen door een cameraploeg, terwijl er zoveel op het spel stond. Het was daarom des te spannender dat deze serie nog voordat het in Nederland op tv kwam werd in Nederland op tv kwam in première ging op het eiland zelf. Dergelijke kritische programma’s worden hier doorgaans niet vertoond en kunnen daarom behoorlijk wat losmaken op het eiland. 

Eind november kreeg één van de hoofdpersonen hoog bezoek van prinses Beatrix. Ze bezocht een wijkvoedselbos van Bejamin Visser. De prinses hielp mee een boompje te planten en had het naar haar zin. Het bezoek stond in het teken van 25 jaar samenwerking tussen natuurorganisaties binnen de Dutch Caribbean Nature Alliance. Benjamin vertelde ook over de documentaire, die veel teweeg heeft gebracht.

Meer over:

#uitgelicht,
Delen: