Met onze acties en programma's zetten we zaken in beweging. Op deze pagina lees je wat BNNVARA, samen met het publiek, teweeg brengt

Ramsey Nasr raakte miljoenen kijkers wereldwijd

30-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ramsey Nasr bij Khalid & Sophie

Afgelopen jaar escaleerde het Israël-Palestina conflict toen Hamas op 7 oktober het vuur opende op Israël. Israël kondigde vervolgens een staat van oorlog af met vele mensenlevens tot gevolg. De gevolgen van de oorlog zijn wereldwijd diep invoelbaar. 

Op 19 oktober hield acteur Ramsey Nasr bij Khalid & Sophie een indrukwekkend betoog over het lot van de Gazanen. Nasrs vroeg: ‘kennen we de naam van elk Palestijns slachtoffer?’ en zo niet, waarom niet?

Nasr concludeerde bij Khalid & Sophie dat er iets mis is met de menselijkheid. "Die van onszelf en van eenieder die toekijkt en niet ingrijpt." Hij sluit zijn aangrijpende toespraak daarom af met één wens: "Dat iemand van de honderdduizend Palestijnse vluchtelingen, doden en gewonden, de namen zal noteren. En dan avond na avond hun familieleden zal interviewen op nationale televisie. Dit komt neer op talloze tv-uitzendingen. Dit zou absurd zijn, maar wel eerlijk." Met zijn emotionele betoog raakt hij miljoenen kijkers, wereldwijd.

Het fragment wordt internationaal veelvuldig gedeeld en bekeken en op het Instagram kanaal van Khalid & Sophie heeft de video meer dan 10 miljoen views. Het wordt op verschillende platformen gedeeld en er wordt over geschreven in de Nederlandse, Belgische en Turkse pers.

Bekijk hier het fragment terug.

Meer over:

#uitgelicht
Delen: