Met onze acties en programma's zetten we zaken in beweging. Op deze pagina lees je wat BNNVARA, samen met het publiek, teweeg brengt

Nieuwe lichting mediamakers gestart bij BNNVARA Academy

01-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
Visual Academy

Werk hard, droom groot, lach luid en kijk ver: dat is de BNNVARA Academy. Het is dé plek voor beginnende, ambitieuze mediamakers om media te leren maken. Tijdens het leerwerktraject van de omroep worden talenten in een halfjaar klaargestoomd tot mediaprofessionals. 

In 2022 hebben 450 deelnemers zich aangemeld voor de BNNVARA Talentday, de selectiedag voor de BNNVARA Academy. Daarvan zijn na verschillende rondes vijftien mensen geselecteerd om het interne opleidingstraject bij BNNVARA te volgen en direct aan de slag te gaan als camjo, (online) redacteur, producer of presentator/maker. Ze draaien daarbij direct mee met de teams van De Nieuws BV, Baksteen, YouTube Hub, Alledaagse Vragen, Ter Plekke, Spuiten en Slikken of op de radio-afdeling.  

Van de talenten van 2021 is een groot deel nog steeds werkzaam bij BNNVARA. Zo maakt Max Terpstra twee keer per week het item ‘Max bijt hond’ in de talkshow Khalid & Sophie, werkt Pien Peeters als redacteur bij Spijkers met Koppen en is Cheyenne Loen camjo bij Spuiten & Slikken.  

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.