Sfeerfoto van Jaaroverzicht
Jaaroverzicht
Dit zijn de programma's waarmee BNNVARA zaken in beweging bracht.
Jaaroverzicht

BOOS bracht aan het licht dat Creator Network geld steelt van jonge Tiktokkers

16 dec 2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
160 keer bekeken
Schermafbeelding 2020-12-17 om 12.03.10 PM
Op 17 en 24 september bracht BOOS aan het licht dat Creator Network, een managementbureau waar veel grote Tiktokkers bij aangesloten zitten, heel veel geld had achtergehouden van hun jonge klanten, waaronder de twee succesvolle Tiktokkers Lieke en Lorenzo. Zij hadden het idee dat ze veel minder verdienden dan ze zouden moeten verdienen en schakelden de hulp in van BOOS. In hun contract staat het volgende: ‘jouw inkomsten zijn ten alle tijden 80% van de beschikbare vergoeding’. Er gaat dus 80% naar Lieke en Lorenzo en 20% naar hun management.

Dankzij een anonieme bron kon het BOOS-team de hele administratie van Creator Network inzien. Hierdoor konden Lieke en Lorenzoprecies zijn wat er was verdiend aan een campagne en hoe veel daarvan uiteindelijk bij hen terecht kwam. En dit was geen 80%. Bij lange na niet.

In de eerste aflevering confronteerde BOOS samen met Tiktokkers Lieke en Lorenzo mede-eigenaar Dennis Weber. Hij wist nergens antwoord op te geven en toen begon de zoektocht naar de andere eigenaar, Eugene Jans. Na meerdere dagen en avonden zoeken kreeg BOOS uiteindelijk een tip over waar en wanneer Eugene zich zou bevinden. In aflevering 2 wisten ze hem eindelijk te vinden, maar ook hij wilde niks kwijt aan BOOS.

Lieke en Lorenzo sloten uiteindelijk een deal met het bedrijf nadat ze zich geïntimideerd voelden door drie advocaten van Creator Network. Hierdoor kregen ze een deel van hun geld terug. Inmiddels is Eugene weg bij het bedrijf en is het merendeel van de Tiktokkers ook vertrokken bij Creator Network.

Bekijk hieronder de afleveringen.

Populair bij BNNVARA