Met onze acties en programma's zetten we zaken in beweging. Op deze pagina lees je wat BNNVARA, samen met het publiek, teweeg brengt

100.000 euro voor gedupeerde Nazia uit BOOS

20-12-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
287 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2023-12-20 om 15.44.50

BOOS had op 26 oktober 2023 Nazia in de uitzending. Nazia huurde aannemer Samin in om haar nieuwe huis te renoveren. Ze betaalde hem meer dan 77 duizend euro. In ruil hiervoor laat hij haar achter met een bouwval en duizenden euro’s aan extra kosten. Overal ligt troep, de muren zitten vol met gaten en er is lekkage in de badkamer. Inmiddels zijn ze een mediationtraject en rechtszaak verder, maar is er nog steeds niks opgelost. Samin moet de boel oplossen en een boete betalen, maar is niet meer bereikbaar voor Nazia. Ze ziet zich daarom genoodzaakt om meer dan 80 uur in de week te werken, tot het niet meer gaat en ze ziek wordt. Haar dochter en andere kinderen springen bij om hun moeder te helpen, maar het is niet haalbaar om de schade in te halen.  
Daarom zette Nazia’s dochter Narges als laatste redmiddel een inzamelingsactie op voor haar moeder. De kijkers van BOOS hebben zich van haar beste kant laten zien en hebben ruim 100.000 euro opgehaald voor de gedupeerde Nazia. Ook zijn er vrijwilligers die zich hebben gemeld om te helpen haar huis op te bouwen. Inmiddels lopen er gesprekken met een betrouwbare aannemer en hopen ze snel te starten met de verbouwing.

Meer over:

#uitgelicht
Delen: