Sfeerfoto van It's A Man's World
It's A Man's World

Was te zien bij BNNVARA opnpo3

Het is één van de meest geliefde onderwerpen om over te discussiëren: de positie van mannen en vrouwen in onze samenleving. In Nederland zijn de vastgeroeste rolpatronen van de man als kostwinner en de vrouw als baas in huis, nog steeds terug te zien. Tijd voor een sociaal experiment!
It's A Man's World

Over It's A Mans World

In It's A Man's World denken veertien deelnemers dat ze meedoen aan een sociaal experiment over het verschil tussen mannen en vrouwen. Hierdoor ontstaat er een ware "battle of the sexes". Wat zij niet weten, is dat het experiment veel verder gaat. Door middel van gemanipuleerde spellen worden de rollen van de mannen en de vrouwen omgedraaid. Zo legt het experiment langzaam maar zeker bloot met welke rolpatronen we nog altijd te maken hebben en hoe normaal we dit vinden. 
Groepsfoto vrouw

In iedere aflevering van It's A Man's World observeert Sophie Hilbrand samen met een bekende gast en vaste psycholoog Kas Stuyf, wat er gebeurt met de deelnemers tijdens het experiment. Dit vergelijken ze met wat er daadwerkelijk in de samenleving gebeurt. Wat accepteren we stiekem van mannen wel en vrouwen niet en andersom?

Groepsfoto man

In de eerste aflevering praat tv-kok en presentatrice Miljuschka Witzenhausen mee. Ook Constantijn van Oranje, special envoy van TechLeap.NL, influencer Nina Warink, tv-presentator Ajouad El Miloudi, actrice Susan Visser, voormalig staatssecretaris Fred Teeven en anderen zijn te gast in de afleveringen van It's A Man's World.


'It's A Man's World ' was te zien bij BNNVARA op NPO 3.