Sfeerfoto van Hotel Athene
Hotel Athene
Hotel Athene

Was te zien bij BNNVARA opnpo2

Hotel Athene is een zesdelige serie over het dagelijks leven in Griekenland. Ingeborg Beugel woont en werkt al jaren in het land en neemt ons mee op een ontdekkingstocht door Griekenland.
Hotel Athene

Over Hotel Athene

Op ontdekkingstocht door Griekenland in zesdelige serie Hotel Athene

Ingeborg Beugel gaat op ontdekkingsreis door Griekenland, het land waar zij al jaren woont en werkt. Is de crisis in Griekenland echt voorbij, zoals we hier in Nederland te horen kregen? En zoals de politici in de EU beweren? Of hebben de onmenselijke bezuinigingen in ruil voor nog meer leningen het land van de regen in de drup geholpen? En hebben de financiële crisis en daar bovenop ook nog eens de vluchtelingencrisis ertoe geleid dat het land is verworden tot een ‘ontvangstland’: een reuzenhotel voor miljoenen feestvierende toeristen aan de ene kant en honderdduizenden vluchtelingen die de rest van de EU niet wil hebben aan de andere kant? Lukt het de gewone Griek nog om in die situatie het hoofd boven water én zijn identiteit te houden?


stad athene
Ingeborg Beugel: “Onbegrijpelijk dat deze serie er niet al veel eerder was. De bakermat van de EU, de baarmoeder van de Europese beschaving, staat al sinds 2010 in brand. En het is nu al 2019. Wat me vooral is opgevallen is de onverschilligheid in Noord-Europese landen zoals Nederland over het lot en leed van de Grieken. En daarbij ook nog eens over dat van de vluchtelingen. Bovendien vindt het Noorden het volkomen terecht dat EU-grenslanden zoals Griekenland het vluchtelingenprobleem zelf maar moeten oplossen, met wat geld van de EU en de VN. Geld dat in de verste verte niet genoeg is. Er is sprake van een totaal gebrek aan compassie en solidariteit. Dat vind ik meer dan griezelig.”
Hotel Athene was te zien bij BNNVARA op NPO 2.