Logo HOLLAND!
Ryanne gaat op zoek naar de Nederlandse identiteit.

Over

Wat vindt een ex-gedetineerde van de Nederlandse normen en waarden? Hoe denkt de voorman van een rechts-extremistische groep over een begrip als saamhorigheid? En hoe kijken de toeristen op de Zaanse Schans naar ons?
De Nederlandse identiteit is een veelbesproken onderwerp, maar als je mensen vraagt wat die identiteit precies inhoudt, geeft iedereen een ander antwoord. In "Holland!" gaat Ryanne van Dorst op zoek naar deze Nederlandse identiteit. Ze trekt het land in en neemt op haar eigengereide, eerlijke en humoristische wijze de dingen die ons als landgenoten verdelen en verbinden onder de loep.

Iedereen heeft een mening
Ryanne, die eerder Geslacht! voor ons maakte: 'Mensen hebben heel uiteenlopende meningen over Nederland en Nederlander zijn. Ook in Den Haag zijn ze er veel mee bezig. Ik wilde met dit programma graag zelf uitvinden hoe het er nu voor staat en zelf die zogenaamde 'Nederlandse identiteit' ontdekken.'

Elke aflevering een thema
In zes thema-afleveringen gaat Ryanne dwars door Nederland en stelt ze politici, BN'ers en andere landgenoten hardop kritische vragen over de Nederlandse identiteit. Zo ondervraagt ze gasten van een seksclub over de seksuele moraal terwijl ze op dat moment bezig zijn met een gangbang, onderzoekt ze haar eigen nostalgische gevoelens wanneer ze meevaart met Sinterklaas in haar geboortedorp en bekijkt ze de Nederlandse vrijzinnigheid in het laatste krakersbolwerk van Nederland.
De grote finale show
In een afsluitende studio-aflevering onderwerpt Ryanne een panel van bijzondere gasten aan de bevindingen van haar zoektocht en probeert ze vast te stellen hoe onze Nederlandse identiteit er op dit moment uitziet.

Holland! is een co-productie van BNNVARA en Strix Television.