Sfeerfoto van Groen Licht

Groen Licht

Was elke maandag om 19.20 uur te zien opnpo2

Tips, tricks en nog veel meer groens!
Groen Licht

Op het bord van Yentl en de Boer

29 feb 2016
  •  
leestijd 2 minuten
mosselen
We gaan koken met Yentl en de Boer! Zij vragen zich af: kunnen mosselen ook biologisch zijn, of zijn ze dat misschien sowieso al?
Mosselen van Yentl en de Boer
Ingrediënten voor 2 personen:
2 kilo mosselen
1 winterpeen
2 uitjes
1 knolselderij
Peterselie
Teentje knoflook
Flesje bruin bier
Bereiding
Snij de peen en de knolselderij in kleine stukjes en de uitjes in ringen. Hak de knoflook en de peterselie fijn.
Check of de mosselen goed zijn door eraan te ruiken of door ze in koud water te leggen. Als ze open blijven staan en gaan drijven zijn ze niet goed meer. Je kunt ze ook nog even een tikje geven om te controleren of ze dan dicht gaan. (Of je kunt gewoon je moeder even bellen: zij weet het zelfs op afstand.)
Neem een grote mosselpan en bak daarin de peen, de knolselderij en de uien aan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de mosselen, de knoflook en het bier toe. Breng met de deksel op de pan aan de kook. Doe zodra de mosselen koken even snel het deksel eraf en erop. Als je dat drie keer gedaan hebt, is het klaar. Strooi als laatste de peterselie erover.  
Om écht te genieten kun je de mosselen natuurlijk het best eten onder het genot van dit nummer.
Biologische mosselen
Yentl Schieman en Christine de Boer, bekend als het cabaretduo Yentl en de Boer, maken een pan mosselen klaar. Ze vragen zich af waarom er eigenlijk biologische mosselen bestaan. Of beter gezegd: zijn niet alle mosselen biologisch? Mosselen krijgen niet te eten en ze hangen allemaal in dezelfde zee. Eigenlijk zijn ze toch precies hetzelfde? We varen mee met Jaap Schot van mosselbedrijf Neeltje Jans. Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1912. Jaap legt ons alles uit over de mosselteelt en is het eens met de cabaretdames: alle mosselen zijn biologisch.