Tips, tricks en nog veel meer groens!

Duurzaam opladen?

17-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
297 keer bekeken
  •  
opladers
Hol je ook steeds door je huis om losse opladers uit de stopcontacten te trekken? Ben je bang dat sluipverbruik je elektriciteitsrekening opjaagt? En wil je geen elektriciteit verspillen?
Rustig aan: moderne opladers gebruiken namelijk geen stroom als er niks opgeladen wordt. Het sluipverbruik is dan zo goed als nul.

Oudere opladers worden warm als ze in het stopcontact blijven zitten. Die verbruiken dan wél stroom. Maar ook dan is het sluipverbruik verwaarloosbaar. 

Je telefoonaccu is sowieso geen stroomslurper. Gemiddeld kost het je 10 kWh per jaar om je telefoon op te laden, daar betaal je 2 euro 50 voor. Voor het geld hoef je het dus niet te laten. Maar hoe laad je je telefoon zo slim en efficiënt mogelijk op?

Af en toe even aan de oplader leggen, werkt voor de batterijen van nu het beste. Laat je telefoon niet helemaal leeglopen, dat is slecht voor je batterij. Laadt op als je ónder de 40% komt. Laat je opgeladen telefoon niet te lang aan de oplader zitten. Dan blijft het stopcontact stroom leveren en blijft je telefoon die stroom weigeren. De accu blijft dus constant actief. Dat kan de laadcapaciteit van de batterij aantasten.

Wil je je accu snel opladen, zet je telefoon dan op vliegtuigstand. Alle draadloze verbindingen staan dan uit en daardoor laadt je telefoon sneller op. Dat kan flink schelen vlak vóórdat je de deur uit moet.

Met deze tips kun je wel vijf jaar doen met de batterij van een smartphone. Ben je eerder uitgekeken op je toestel, lever ‘m dan in. Dan worden de onderdelen hergebruikt en krijgt je telefoon een tweede leven.

Met dank aan MilieuCentraal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.