Floortje gaat op zoek naar optimistische en inspirerende verhalen op de mooiste plekken van ons land. Ze bezoekt mensen die gekozen hebben voor een leven waarin zelfredzaamheid, duurzaamheid en de natuur centraal staan.

Over Floortje Blijft Hier

In ‘Floortje Blijft Hier’ gaat Floortje Dessing op zoek naar optimistische en inspirerende verhalen op de mooiste plekken van ons land. Ze bezoekt mensen die gekozen hebben voor een leven waarin zelfredzaamheid, duurzaamheid en de natuur centraal staan. Die laten zien dat je ook in Nederland heel authentiek kunt leven. Ook spreekt Floortje mensen die zich op een andere manier inzetten om Nederland in de toekomst een stukje mooier te maken. Wat kunnen we leren van deze veerkrachtige mensen? Hoe houden we de juiste mindset vast tijdens deze coronacrisis? En hoe kunnen we ook in deze moeilijke tijden bijdragen aan een mooier Nederland? 
Floortje: ‘Zoals zoveel mensen heb ook ik mijn leven omgegooid dit jaar en bleef grotendeels thuis. Maar het was ook een bijzondere periode omdat ik voor deze serie de kans heb gekregen om boeiende mensen in eigen land te ontmoeten. Of ik nou hier of in het buitenland mensen spreek, maakt niet uit. Ik blijf het fascinerend vinden om te zien hoe autonoom ze leven en op geheel eigen wijze hun leven vorm geven.'
Floortje Blijft Hier kun je hier terugkijken.