Logo Feuten
Feuten vertelt het verhaal van het fictieve studentencorps ‘H.S.C. Mercurius’, met ontgroeningen, lustrumgala’s en avonturen op de toko.

Over Feuten

Feuten_afbeelding_prepr

Seizoen 1


Feuten vertelt het verhaal van het fictieve studentencorps ‘H.S.C. Mercurius’, met ontgroeningen, lustrumgala’s en avonturen op de toko. In het eerste seizoen wordt de zoon van een slager, Bram Wagtmans, lid van de prestigieuze vereniging. Bram komt er tijdens zijn eerste dagen op het ontgroeningskamp achter dat hij behoorlijk uit de toon valt. Hij heeft geen vrienden bij het corps en komt niet uit een rijk gezin. Uiteindelijk raakt Bram bevriend met prominent lid Olivier de Ruyter, en mag hij bij het prestigieuze dispuut Ithaka. Nadat tijdens de ontgroening een lid overlijdt door toedoen van Bram en Olivier, wordt het heet onder de voeten van de leden. Ondertussen ontwikkelt Bram een relatie met Marie-Claire, de zus van Olivier, waar Olivier niet al te blij mee is.

Seizoen 2


Het nieuwe jaar is aangebroken, Bram is geen ‘kutfeut’ meer en het corps verwelkomt weer nieuwe leden. Één van deze leden is Alex, het neefje van de koning van Oranje. Door een deal met de alumni van de vereniging wordt Bram praeses, maar niet zonder de nodige tegenslagen. Marie-Claire maakt het uit met Bram, het budget van Ithaka wordt weggevaagd, en Bram wordt onophoudelijk gepusht op af te treden. Ondertussen infiltreert onderzoeksjournaliste Charlie de vereniging, op zoek naar informatie over Alex voor een artikel over schandalen in het koningshuis.  

Seizoen 3


Het is een paar jaar later en Bram Wagtmans staat op het punt zijn spullen te pakken en studentenhuis Ithaka te verruilen voor het echt hardwerkende leven. De stageplek bij Francken-Advocaten, onder leiding van sexy Fleur Haverkamp, is in the pocket en daar heeft hij maar één ding voor hoeven doen: zoontje van de baas, Vincent Francken, een plekje bezorgen in zijn prominente studentenhuis Ithaka.


Bram gaat akkoord en ziet een gouden toekomst tegemoet. Maar wanneer zijn ex-vriendin Marie-Claire als een blok valt voor de mysterieuze Vincent, komen Bram en zijn beste vriend Olivier lijnrecht tegenover deze nieuwe huisgenoot te staan. Als Bram het succes wil bereiken waar hij zo lang voor gevochten heeft zal hij al zijn schepen achter zich moeten verbranden. Ten koste van zijn oude vrienden en het corps...

Feuten Het Feestje

In 2013 produceerde Pupkin Film "Feuten Het Feestje", gebaseerd op de serie van BNNVARA. 

Het is jaren later en de alumni van H.S.C. Mercurius hebben allen een eigen weg ingeslagen. Bram Wagtmans is advocaat en getrouwd met Marie-Claire de Ruyter. Olivier de Ruyter heeft als eeuwig student nog steeds niet de vereniging achter zich gelaten. Tijdens de introductieweek voor nieuwe studenten geeft de sociëteit een feestje. Bram heeft heimwee naar het studentenleven en trommelt al zijn oude vrienden op om voor één avond te feesten als vroeger. De politie steekt hier een stokje voor en de avond loopt enorm uit de hand... 
Feuten is een coproductie van Pupkin Film en BNNVARA.