Doet jouw klas ook mee?

We vinden het super leuk om te weten of jouw klas ook mee met expeditie10. Ga je eropuit om alle 10 de soorten te vinden? Maak een foto en stuur die naar ons op! Dat doe je heel eenvoudig via de onderstaande knop. Wil je alleen laten weten dat je school meedoet dan kan dat ook. Klik dan gewoon door.

Wij willen de foto's graag online delen, dus stuur ze alleen naar ons op als je dat goed vindt! Klik maar op de galerij om te zien welke andere scholen al meedoen! 

Bel de Fenolijn

Zie jij weleens een slak, leuke vogel, mooie bloem, vlinder of egeltje? Wil je ons dat dan vertellen? Dat vinden we leuk! Je kunt een bericht inspreken op het telefoonnummer 035-67 11 338 of via hetzelfde nummer een spraakbericht achterlaten via Whatsapp.

Vergeet niet je naam en je leeftijd te vertellen en waar je was toen je het mooie (of enge!) dier of plant zag.

Wat is de fenolijn?

Heel veel grote mensen vertellen ons elke week wat ze buiten zien. Dan bellen ze naar het antwoordapparaat van Vroege Vogels. We noemen dit de fenolijn. De beste meldingen zenden we elke zondag uit op de radio. Luisteraars vinden het namelijk heel leuk om te horen welke planten, dieren of paddenstoelen in Nederland te vinden zijn.

Nu zijn we enorm benieuwd wat jij ziet! Laat je het ons weten? Dan ben je binnenkort misschien wel te horen bij ons op de radio! Luister maar eens naar een voorbeeld van de Junoir fenolijn op Vroege Vogels: