Ben jij een jonge maker? Maak jij de grappigste sketches voor een nieuwe comedyserie op TikTok? Meld je nu aan! Aanmelden kan t/m vrijdag 30 juni 2024 23:59 uur.

Voorwaarden

#ElevatorSessions is een traject om beginnende makers de mogelijkheid te geven ultra korte skechtes te realiseren voor het TikTok kanaal van NPO 3: tiktok.com/@npo3nl. Er is in 2024 ruimte voor het realiseren van tenminste 20 TikTok sketches. 

Bij #ElevatorSessions maak je met een kleine crew, gedurende 1 draaidag 5 grappige sketches. Voor de opnames van start gaan maak je kennis met de andere deelnemers, krijg je een workshop van een ervaren comedy-maker en leer je alle in’s & out’s van TikTok.

Selectiecriteria

🛗 Je bent een jonge maker.

🛗 De door jouw geschreven/bedachte sketches spelen zich af in of rondom een lift.

🛗 Capaciteiten en potentie van de maker (en teamleden). Een belangrijke inzet van BNNVARA is om nieuwe makers te ontdekken en te binden. Makers die de potentie hebben om door te stromen binnen de deelnemende omroepen.

🛗 Afgestemd op de doelgroep. Er wordt beoordeeld in hoeverre de productie aansluiting vindt bij NPO 3 online. Dat betekent dat de ingediende sketches zich afspelen in de belevingswereld van de jonge NPO 3 doelgroep (13 – 19 jaar), dat deze breed en toegankelijk zijn, met een thematiek die jonge mensen bezighoudt en waarin zij zich herkennen.

🛗 Kwaliteit, originaliteit en authenticiteit van het plan. Er wordt nadrukkelijk gekeken naar de potentie en kwaliteit van het plan en de creativiteit en durf van de maker(s).

Indienen

🛗 Projecten worden ingediend door een onafhankelijke maker via het aanmeldformulier (voorzien van pitchplan in één PDF-bestand (<10 MB)). Beschrijf in je pitchplan in ieder geval tenminste 3 sketches (maximaal 200 woorden per idee).

🛗 Geef je pitchplan op jouw manier vorm: schrijf je sketches uit of schrijf ze in script-vorm (bekijk hier een voorbeeld) en/of maak gebruik van foto's.

🛗 De maker dient gevestigd te zijn in het Koninkrijk der Nederlanden.

🛗 Per maker kan maximaal één pitch ingediend worden.

🛗 Elke maker wordt gekoppeld aan een (uitvoerend) producent.

Do's & Dont's

COMEDY. Surrealistische, satire, met of zonder boodschap, comedy gecombineerd met fantasy. Alles kan, als het maar grappig is. Zorg dat de grap in elke sketchs duidelijk naar voren komt: een klassieke grap bestaat uit een set-up en een pay-off.

✅ KORT. Korter, kortst; sketches zijn niet langer dan 1 minuut. Hoe korter hoe beter.

VERTICAAL. Elke sketch is geschikt voor TikTok en heeft een aspect ratio van 9:16 of 4:5 (1080 x 1920px).

✅ 2-3 SECONDEN. De spanningsboog van de kijker is kort, daarom zijn de eerste 2-3 seconden van levensbelang of je sketch wordt afgekeken. Pak gelijk de aandacht!

✅ HERKENBAARHEID. Belevingswereld van jongeren tussen de 13-17 jaar op NPO3 Online.

HOOFDPERSONAGE(S). Maak in je sketches gebruik van een terugkerend(e) hoofdpersonage(s). Dat is leuk voor de volgers en voor de acteur die de rol speelt. 

RICHTLIJNEN. TikTok heeft speciale richtlijnen (Lees: Communityrichtlijnen van TikTok): wees voorzichtig met het gebruik van wapens, seks en ongepast taalgebruik.

Aanmelden

MELD JE HIER AAN! Oplevering en Release vinden in overleg plaats, de series worden verspreid in 2024 en gepubliceerd op de TikTok van NPO 3.

Vragen?

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met onze redactie via het e-mail adres: elevatorsessions@bnnvara.nl