Down voor Dummies

Over

dvd seizoen 2 welkom
Hoe is het om Down te hebben? Word je dan ook gewoon verliefd? En hoe dan? Of even helemaal wat anders. Wat als je zwanger wordt, en hoort dat je kindje het Down gen heeft. Hou je het dan? Of niet..?

In het nieuwe seizoen van Down voor Dummies gaat Chris Zegers al deze vragen voor je stellen! Britt, Sophie, Tobias en Sjoerd zitten klaar voor het vragenvuur. Waarin het thema 'Liefde' centraal staat. Twee van hen zijn vrijgezel. En twee hebben dikke verkering. Maar bovenal zijn het gewoon vier jonge mensen met dezelfde verlangens en dromen als iedereen!
'EEN ERVARING EN EEN VERRIJKING'
Voor Chris is het voor het eerst dat hij een programma presenteert dat niets met reizen te maken heeft: Chris: “Een nieuwe ervaring en zeker een verrijking. Het is echt een feest en een voorrecht om dit programma met Britt, Sophie, Tobias en Sjoerd te maken.
VORIG SEIZOEN
Vorig seizoen volgde Barry Atsma het leven van Britt, Sara en Lize. Drie toffe meiden met Down, net als het broertje van Barry trouwens. Hoe staan deze meiden in het leven? Hoe is het om te daten als je het syndroom van Down hebt? Hebben Downies ook seks? En wat zijn eigenlijk hun toekomstplannen? En naja, hoe ís het eigenlijk om Down te hebben?
EEN NIEUW SEIZOEN, EEN NIEUWE CAST. MAAK KENNIS MET:
Britt

“Ik zou liever normaal willen zijn, maar ik kan er niets aan doen. Ik geef het niet op.” Nederland maakte kennis met Britt in het eerste seizoen van Down voor Dummies. Ook seizoen twee is zij weer van de partij!

Wat betreft de liefde heeft Britt tot nu toe twee vriendjes gehad. Giovanni en Miles. Maar met beiden liep het op niets uit. Britt wil graag een nieuw vriendje. En die zou ze wel eens heel snel kunnen vinden... 

Verder zijn vriendinnen erg belangrijke voor Britt. Oh, en dansen! Ze zit op streetdance, fitness én hockey. En werkt ze ook nog in de horeca. Een bezige bij dus!
Sophie
Sophie is een pittige tante die niet op haar mondje gevallen is. Als ze het ergens niet mee eens is zal je het weten ook. Maar is ze op haar gemak? Dan is ze erg open en lief.

Josek is haar enige echte grote liefde. Ze hebben inmiddels ruim een jaar dikke verkering. En willen nu dolgraag trouwen, maar daar moet wel eerst goed gespaard voor worden! Dus werkt ze keihard in de horeca. 

Sophie is lief, sportief, eigenwijs en is zeer taalvaardig! Verder is zelfstandigheid erg belangrijk voor Sophie. Iets wat haar moeder vaak aan moet horen ;)
Tobias
Tobias is een super sociale jongen. En een echte grappenmaker. Maar waag het niet om hem niet serieus te nemen. Dan krijg je het met hem aan de stok!

Hij kan dingen goed verwoorden. Is gek op moeilijke woorden. En heeft een geheel eigen logica en kijk op dingen. 

Een vrouwenexpert. Zo ziet hij zichzelf graag. Hij is gek op mooie vrouwen. En was een echte rokkenjager. Tot hij zijn droomvrouw ontmoette, waarmee hij nu al ruim drie jaar samen is!

“Rochelle heeft een lekker kontje. Ook lekkere tette, lekkere borsten. Ik noem het altijd tette. Ze lacht mooi en ze heeft een goeie uitstraling. Ze is sexy, stoer, slim, knap.”
Sjoerd
Sjoerd is een zelfverzekerde jongen met één doel: bekend worden! Door zijn deelname aan Down voor Dummies is ie al lekker op weg!

Sjoerd is gek op feesten, vrouwen en gamen. En vindt zijn rust bij Boeddha. Voor hem staat Boeddha voor geluk, energie en rust. Oh, en schema's, die vindt hij ook heel fijn.

Verder is, hoe lief, zijn moeder de belangrijkste vrouw uit zijn leven!

Down voor Dummies zag je bij BNNVARA op NPO 1.