Sfeerfoto van Documentaires
Documentaires
Documentaires zie je bij BNNVARA.
Documentaires

EMILE ROEMER: TUSSEN PIEKEN EN PEILEN

28 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
763

Voorjaar 2012: de SP doet het in de peilingen beter dan ooit. De partij staat ruim boven de dertig zetels. Daarmee zou Emile Roemer best eens de nieuwe premier van Nederland kunnen worden. Regisseur Coen Verbraak benadert de SP-leider met het voorstel om hem te volgen in zijn voorbereiding naar de verkiezingen, die over een jaar of twee wel zullen komen. Roemer zegt ‘ja’.

Want dit kunnen historische tijden worden, zowel voor zijn partij als voor Nederland. Twee dagen na die afspraak valt het eerste kabinet Rutte en komt alles in een razende stroomversnelling. De documentaire ‘Emile Roemer - Tussen pieken en peilen’, laat nauwgezet zien wat er vanaf dat moment gebeurt.


Verbraak mag filmen waar en wanneer hij wil. Daardoor ontstaat een uniek kijkje in de keuken van de SP-campagne: van de besprekingen van het campagneteam en de voorbereiding van de debatten tot aan de dramatische ontknoping op de avond van de verkiezingen. Ook op het moment dat Roemer beseft dat zijn partij het met vijftien zetels moet doen, is Verbraak erbij. Hoe de glorieuze opmars naar het Torentje uiteindelijk een roemloos zijpad naar de coulissen wordt.


Emile Roemer: Tussen Pieken en Peilen was in december 2012 te zien bij BNNVARA.