Sfeerfoto van Dienders

Dienders

Was te zien bij BNNVARA opnpo3

In Dienders zien we hoe een groep jonge agenten hun turbulente eerste jaar aan de politieacademie doorkomt.
Dienders

Over Dienders

Wat doet het met je als je voor het eerst een bekeuring schrijft, uitgescholden wordt en het effect van pepperspray moet ervaren? In Dienders zien we hoe een groep jonge agenten hun turbulente eerste jaar aan de politieacademie doorkomt. Ze worden geconfronteerd met de harde Rotterdamse maatschappij, maar vooral met zichzelf.
Ze zitten niet alleen in de schoolbanken maar moeten ook meteen de straat op om te laten zien wat ze in de praktijk waard zijn. Ze komen te werken in het beruchte stadsdeel Zuid, waar armoede, huiselijk geweld en agressie standaard is. Van de eerste keer preventief fouilleren tot een lange zoektocht naar de moeder van een hopeloos verdwaalde kleuter. Als een vlieg op de muur filmen de makers dicht op de huid van de agenten, ook in hun dagelijks leven.
Tijdens het eerste jaar van de opleiding moeten Bart, Bjorn, Harun, Louanne, Michiel, Nanouk, Sammuel en Viggo ook de onvermijdelijke confrontatie met zichzelf aangaan. Bij de één speelt een jeugdtrauma op, en bij de ander is het de vraag of hij zijn foute vrienden kan loslaten.
Dienders was te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Regie: Daniel Aiss, Veerle Neger
Regie-coach: John Appel
Post-productie assistent: Joeri Vinkenborg
Productie: Erik Vermunt
Camera: Casper Brink, Olaf Schuur
Geluid: Daan Arens
Montage: Joel Hielckert, Caroline Hoeberechts
Mixage: Joost Oskamp, Stefan de Groen
Kleurcorrectie: Pepijn Klijs
BNNVARA Eindredactie: Sjoerd van den Broek, Danielle van Lieshout