De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Ronde 2: sociale klasse - Brexit Special

27-01-2020

Kijk hier de hele Brexit-special: https://www.bnnvara.nl/dewerelddraaitdoor/videos/526888

Vrijdag is het zover: het Verenigd Koninkrijk verlaat de EU en daarmee is de Brexit een feit. Eindelijk, want het raadgevend referendum waarin een krappe meerderheid van de Britten aangaf te willen vertrekken, stamt alweer uit 2016. Een hoop politiek getouwtrek verder is het afscheid nu toch echt aanstaande. Daarom vanavond een special. Gasten:

- Tom Egbers, die recentelijk de programma's 'Toms Engeland' en 'Toms Ierland' maakte.

- Josephine Rombouts, schrijfster van het boek 'Cliffrock Castle'. Daarin beschrijft zij haar ervaringen met de Britse elite, gedurende de vijf jaar die ze in een kasteel in Schotland werkte. 

- Dolf Jansen, neemt plaats voor de kritische noot.

- Tafelheer: Jeroen Dijsselbloem, die al vele malen aanschoof om de Brexit te duiden.

Uiteraard ook muziek in deze uitzending, en dat moet natuurlijk Britse muziek zijn! Met bijdragen van onder meer Chino Ayala (Indian Askin), Camiel Meiresonne (Son Mieux) en Jan Dulles met band, bestaande uit Matthijs van Duijvenbode, Robin Berlijn, Jerry van der Moren, Jeroen Overman, Bram Hakkens en de Dutch String Collective.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.