Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

DWDD Brexit-special hele uitzending 27-01-2020

27 jan 2020

Vrijdag is het zover: het Verenigd Koninkrijk verlaat de EU en daarmee is de Brexit een feit. Eindelijk, want het raadgevend referendum waarin een krappe meerderheid van de Britten aangaf te willen vertrekken, stamt alweer uit 2016. Een hoop politiek getouwtrek verder is het afscheid nu toch echt aanstaande. Daarom vanavond een special. Gasten:

- Tom Egbers, die recentelijk de programma's 'Toms Engeland' en 'Toms Ierland' maakte.
- Josephine Rombouts, schrijfster van het boek 'Cliffrock Castle'. Daarin beschrijft zij haar ervaringen met de Britse elite, gedurende de vijf jaar die ze in een kasteel in Schotland werkte. 
- Dolf Jansen, neemt plaats voor de kritische noot.
- Tafelheer: Jeroen Dijsselbloem, die al vele malen aanschoof om de Brexit te duiden.

Uiteraard ook muziek in deze uitzending, en dat moet natuurlijk Britse muziek zijn! Met bijdragen van onder meer Chino Ayala (Indian Askin), Camiel Meiresonne (Son Mieux) en Jan Dulles met band, bestaande uit Matthijs van Duijvenbode, Robin Berlijn, Jerry van der Moren, Jeroen Overman, Bram Hakkens en de Dutch String Collective.